Skip to content

KHL: CSKA – Medveščak 3-1

rus 2706 215325.jpg

Hokejaši Medveščaka u svom su 24. ovosezonskom nastupu u KHL-u izgubili na gostovanju kod doprvaka CSKA iz Moskve sa 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)

Utakmica na koju zalaganjem, prikazanom igrom i voljom hokejaši i navijači Medveščaka mogu biti ponosni, otišla je na stranu domaćina, moskovskog CSKA. Nakon prave borbe, dvije pogreške u devet sekundi posljednje trećine koštale su Medvjede bod(ov)a, unatoč prvom vodstvu.

„Čestitam CSKA na pobjedi. Bila je to jedna teška i borbena utakmica s obje strane. Susrele su se dvije momčadi koje igraju sličnim stilom, brzo i s puno igre na tijelo. Unatoč odličnoj obrambenoj igri domaćina, imali smo strpljenja, igrali prema planu igre i došli do prvog gola utakmice.

Nažalost, dopustili smo da nam vodstvo izmakne iz ruku u par sekundi. Borili smo se do samoga kraja, ali je jako teško postići izjednačujući pogodak kada igrate s igračem manje. Ponosan sam na svoje dečke, kako su igrali i natjecali se. To je nešto na čemu možemo bazirati iduću utakmicu“, komentirao je nakon susreta glavni trener Medvjeda Gordie Dwyer.

U odličnoj i brzoj prvoj trećini Medveščak je parirao jakoj momčadi CSKA i postavio ton jedne neizvjesne i zanimljive utakmice u kojoj gotovo da su vratari, Ilja Sorokin i Drew MacIntyre preuzeli glavni riječ. Prilika za prilikom nizala se u prvih 20 minuta, no mreže su ostale netaknute.

Na početku nešto slabiji tempo u drugoj trećini rastao je prema njenom kraju i Medvjedi su se našli u nekoliko izvrsnih prilika, no Sorokin se svaki puta našao na pravom mjestu.

Sve što se nije dogodilo u prvih 40 minuta, donijelo je uzbuđenje u posljednjih 20. Najprije su Medvjedi u igri s igračem više iz trećeg pokušaja na vrata CSKA ugurali pak udarcem Edwina Hedberga, a par minuta kasnije domaćini su došli do preokreta.

Jan Muršak bio je prvi koji je uspio proći MacInytrea, a devet sekundi kasnije išto je pošlo za rukom i Semjonu Košeljevu. Igra Medvjeda, samo na tren prekinuta, vratila se na svoje i u posljednjih 10 minuta pritisnula domaćina. Prilike su ipak ostale neralizirane, a kada su u zadnjih dvije i pol minute zaradili dva isključenja, Medvjedi su znali da su suočeni s nemogućom misijom.

„Bili smo strpljivi kroz cijelu utakmicu, oba vratara su odigrala odlično, no iz par pogrešaka u par sekundi oni su dobili utakmicu. Trebamo izvući što je pozitivno u ovoj utakmici, a bilo je jako puno pozitivnih stvari u današnjem susretu. I idemo dalje“, zaključio je napadač Medveščaka, Francis Pare.

Pobjedu je potvrdio Nikita Pivcakin u posljednjoj minuti susreta.

Bila je ovo prva od tri utakmice gostovanja na Zapadu, a preksutra, u četvrtak, 27. listopada ih čeka SKA u Sankt-Peterburgu. Susret započinje u 18:30 sati po našem vremenu, a prijenos je najavljen na kanalu Sport Klub 1.

CSKA MOSKVA – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 3:1 (0:0;0:0;3:1)

KHL, CSKA Ledena palača, Moskva

STRIJELCI:

44:16 0-1 Hedberg (McMillan, Bolduc) PP1

47:50 1-1 Muršak (Denisov, Blažijevskij)

47:59 1-2 Košeljev (Kiselevič, Mamin)

59:25 3-1 Pivcakin (Muršak, Osnovin)

UDARCI NA VRATA: 32 – 30

ISKLJUČENJA: 8 min – 22 min

CSKA MOSKVA: Sorokin, Fasth, Telegin, Enlund, Scott, Denisov, Blažijevskij, Kurgišev, Popov, Petrov, Kutuzov, Kiselevič, Muršak, Ničuškin, Osnovin, Pivcakin, Sergejev, Hlopotov, Košeljev, Mamin, Svetlakov, Čmihov

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: MacIntyre, Gajdučenko, Genoway, Lessio, Mertl, Parlett, Morrisonn, Hedberg, McMillan, Pare, Krejčik, Bezina, Giroux, Bolduc, Katic, Larkin, Smith, Glumac, Perkovich, Sauve

medvescak.com