Skip to content

Humanitarni projekt Zmaj Anđelko pomaže djeci

cropped 06 umanjeno

Pozivamo vas na solidarnost i pomoć u promoviranju humanitarnog projekta ‘Zmaj Anđelko pomaže djeci’ koji za cilj ima stvaranje i distribuciju slikovnica djeci pacijentima i djeci u potrebi na području Hrvatske. Organizator Goran Čučković je osoba s invaliditetom, koja se bori protiv bolesti pisanjem i stvaranjem slikovnica za djecu

Anđelko je mladi neiskusni zmaj, ali je zato smion, znatiželjan, veseo i drag. Nastao je iz pera, točnije tipkovnice, pisca za djecu Gorana Čučkovića. Goran je također smion, znatiželjan, veseo i drag momak koji već tri godine živi s rijetkom i teškom bolesti perifernog živčanog sustava. Sam naziv stanja u kojem se trenutno nalazi, mlohava tetraplegija, daje naznačiti da mu ruke i noge sustavno ‘otkazuju’. Ali zmaj kakav je, Goran se ne predaje očaju već se protiv takvih trenutaka bori maštanjem i stvaranjem. Na prvoj liniji fronte moguće ga je vidjeti kako s ljubičastom tipkovnicom pod prstima, uporno i čvrsto pruža otpor bolesti te širi veselje, radost i šarenilo svojim slikovnicama. U svakodnevnom životu ponosni je otac Lavu, Adamu i Maxu.

02 umanjenoZa fantastičan kolorit slikovnice ‘Zmaj Anđelko i dugački rep’ te simpatičnost samog Anđelka zaslužna je ilustratorica i dizajnerica Milica Vezmar Basara.

Goran Čučković je osim slikovnice ‘Zmaj Anđelko i dugački rep’ napisao još četiri slikovnice. Tada mu je palo na pamet da organizira humanitarni projekt ‘Zmaj Anđelko pomaže djeci’, čiji cilj je stvaranje i doniranje slikovnica djeci u bolnicama i općenito djeci s potrebama.

Cilj akcije je prikupiti donacije za tiskanje i distribuciju, prve u nizu, slikovnice ‘Zmaj Anđelko i dugački rep’ kako bi uljepšali djetinjstvo bolesnoj djeci te djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i slabijeg imovinskog stanja. Distribucija slikovnice po bolnicama diljem RH organizirana je i provest će se uz pomoć organizacija i ustanova koje vode brigu o djeci u potrebi i njihovim pravima.

Svaki oblik donacije mnogo znači. Donacija može biti financijske, promotivne ili volonterske prirode.

– Financijske (pokrivanje produkcijskih i distributivnih troškova)

– Promotivne (tv i radio najave, PR asistencija, prodaja u vašoj prodajnoj mreži, selfiji poznatih osoba sa slikovnicom, direktno poklanjanje knjige, lajkovi, sheranje fotki i informacija o akciji)

– Volonterske (pomoć u distribuciji, PR).

Mnoga bolesna djeca nemaju izbora i provode dugačke dane i samotne noći, tjednima pa čak i mjesecima na bolničkim odjelima. Mnoga su silom prilika ‘prikovana’ uz krevet i spojena na jedan ili više aparata. Zašto im ne bismo uljepšali djetinjstvo, makar na tren i olakšali im boravak u hrvatskim zdravstvenim institucijama zajedno.

Uključite se i vi u ovu lijepu priču tako što ćete podijete informaciju s prijateljima, obitelji, medijima, svima koji mogu staviti banner od Zmaja i pomoći da priča zaživi i zaista pomogne onima kojima je najpotrebnije! izvor sretna.hr

Više o cijelom projektu: https://zmajandjelkopomazedjeciblog.wordpress.com