Skip to content

Predstavljanje Slovenije u Zagrebu

IMG 3917

U Okrugljaku održana poslovna turistička radionica Slovenija za šmekere

Poslovna radionica pod nazivom Slovenija za šmekere omogućila je mnogim turističkim agencijama iz cijele Hrvatske kao i inozemnim veleposlnicima i diplomatima u Hrvatskoj pa i uglednim djelatinicima i poznatim osobama koji su je posjetili da se na jednom mjestu upoznaju s najnovijom ponudom slovenskih hotelijera i aktualnim zanimljivostima i vijestima u slovenskom turizimu, pritom i da kušaju specijalitete i vina Slovenije. Održana je 19. listopada u restoranu Okrugljak u Zagrebu, a organizirali su je portal Relaxino.com, Veleposlanstvo Republike Slovenije u Hrvatskoj i Slovenske turističke udruge.

IMG 3955

U najzagrebačkijem restoranu Okrugljak održana je dinamična poslovna radionica koja je okupila 20 slovenskih turističkih partnera koji su izim svoje turističke ponude, servirali svoja autohtona jela i vina predstavivši se dojmljivo ne samo hrvatskim turističkim agencijama, već i drugim turističkim subjektima baš kao i mnogim inozemnim diplomatima koji zastupaju svoje države u Hrvatskoj, a koji su radionicu posjetili.

IMG 4130

Više od 30-tak turističkih agencija iz Zagreba i ostalih dijelova Hrvatske koji su tijekom
dana posjetili radionicu imalo je priliku obnoviti kontakte i razgovarati o daljnjoj suradnji s
hotelijerima i ostalim turističkim ponuđačima iz Slovenije, pri tom su imali priliku upoznat se
s ponudama novih turističkih subjekata koji su se pojavili na slovenskom tržištu. U neformalnom dijelu druženja uživalo se u degustaciji najboljih vina, kolača, kranjskih kobasica, palaćinki, heljdinog kruha…

IMG 4198

Na ovoj radionici sudjelovao je oveći broj sudionika, među kojima su bili i predstavnici slovenskih skijaških destinacija: Bled, Kranjska Gora, Terme Zreče, Rogla, Bohinj, Golte, Bovec koji su u zimsko doba najpopularnija odredišta za hrvatske goste. Uz njih predstavili su se: Terme Maribor, Bioterme, turističke zajednice Ljubljane, Maribora, Kostanjevice ob Krki (najmanji grad u Sloveniji), Bovca, zatim turistička agencija koja predstavlja inovatine turističke produkte u Dolenjskoj zajedno s ponudom tradicijskih kućica“zidanica”, predstavljena je ponuda izleta bohinjskim parnim vlakom. Agencija “Veseli kišobran” poznata po organiziranju tradicijskih slovenskih večeri predstavila je slovenske plesove, ujedno je organizirana i fotozabava, koju će mnogi pamtiti po zanimljivim fotografijama snimljenim u predvoruj restorana.

See also  Fantastičan dan na MDF-u u Šibeniku - kako jučer, tako danas