THEATRICAL HEROINES who INSPIRED DESIGN

Poziva sve zainteresirane dizajnere da se prijave na natječaj za sudjelovanje na nekonvencionalnoj, interdisciplinarnoj modnoj reviji, inspiriranoj protagonisticama, prkosnim ženama – svevremenskim kazališnim heroinama, koja će se održati 19.11.2016. u kazališno koncertnoj dvorani Mali Princ u Omišu

unnamed uuziRok za prijavu je 10. studenoga 2016. godine

Riječ je o natječaj za dizajnere konceptualnog, modnog i odjevnog dizajna koji će odgovoriti na jednu od tema, kazališnih junakinja; Judita, Ana Karenjina, Nora (Kuća lutaka), Emma Bovary (Gospođa Bovary), Lijepa Helena, Antigona, Lady Macbeth, Medeja i Penelope.
Modnom revijom kroz fizički prikaz naglasi ćemo duhovnu moć književnih i kazališnih heroina koje su izazivale požudu, ali istovremeno bile mudre i snažne žene. One su utjecaj na društvo činile vođene snažnim ženskim instinktom, emocionalnom kompleksnošću i inteligencijom. Modnom revijom stavljamo ih u kontekst današnjih ikona koje otvaraju rodni diskurs kroz naglašenu svevremensku žensku ulogu i snagu, kako u obitelji, tako i u društvu.

Predstavljena kolekcija pojedinog dizajnera može odgovarati odabranoj junakinji – prema jednoj crti njezina karaktera, po atmosferi ili osjećaju koji je u vama (dizajnerima/dizajnericama) navedeni ženski lik izaziva.

Svaki dizajner, u suradnji s organizatorima, oblikovat će koncept kojim će pismeno obrazložiti na koji način predstavljena kolekcija odgovara karakteru odabrane junakinje. Dakle, brend, osim vizualno predstavit će se i pisanim oblikom kroz preispitivanje jedinke, njezina ideala ljepote, slobode te općenito identiteta žene u današnjem društvu.

UVJETI NATJEČAJA

Dizajneri sudjelovanjem dobivaju pet modela, profesionalnu šminku i fotografa te medijsku popraćenost portala, lokalnih televizija i dnevnih novina.

PRIJAVA NA NATJEČAJ

Prijava na Natječaj treba sadržavati slijedeće:
o naznaka u naslovu „Kazališne heroine“
o pet fotografija modela od prošlih kolekcija (fotografija u boji)
o kratku biografiju
o kratak opis o kolekciji koju bi predstavljali, kao i obrazloženje kojoj od navedenih heroina odgovara vaš dizajn / kolekcija
o kontakt telefon
*Napomena: Vaša kolekcija ne mora izravno odgovarati navedenoj temi / heroini, već njezinom karakteru i ulozi u današnjem društvu. Za oblikovanje koncepta kolekcije, s obzirom na odabrani lik, imat čete potpunu pomoć naših stručnjaka, profesora književnosti i knjižničara.

Prijavu, kao i sve upite izvršiti na mail: julijatomasovic@gmail.com
Prijave na Natječaj ocjenjivat će organizatori događaja Julija Tomasović, umjetnica, dizajnerica, organizatorica Fashion 60tke (modne revije u autobusu) i GREEN FORETA eko-art designa te Petar Buljević, direktor Centra za kulturu Omiš i profesor književnosti, uz pomoć stručnog žirija. Odluka će se donijeti na temelju kreativnosti i kvaliteti izvedbe gotovih proizvoda koji su odgovorili na zadani koncept kazališnih i književnih heroina.