Sa seta Slikarice3

Na ovogodišnjoj radionici European Script Meeting koja se održava od 21. do 24. listopada u Rigi (Latvija), a u sklopu 3. Međunarodnog filmskog festivala (Riga IFF 2016), sudjeluje i članica udruge Sintoment, Dijana Protić, redateljica i scenaristica iz Zagreba

Osim rada na razvoju scenarija, cilj radionice je i umrežavanje producenata i studija s redateljima i scenaristima. Također se odvijaju i razni seminari, razgovori i radionice o stvaranju i razvoju scenarija za međunarodnu publiku. Po treći put za redom ovaj će event okupiti 7-10 odabranih scenarista i 10-12 predstavnika projekata.

Dijana ProtićTako će Dijana Protić u Rigi predstaviti i raditi na razvoju scenarija za dugometražni dokumentarni film ‘Slikarice’ (The Painters) koji nastaje u koprodukciji Sintomenta (Hrvatska) i multimedijalnog centra ‘Kibla’ iz Maribora (Slovenija). Za sudionike svih festivalskih programa osiguran je obilazak Rige i okolice.

U isto vrijeme, izvršna producentica dokumentarca, Tena Bošnjaković, gostuje na međunarodnoj radionici pod nazivom ‘Digitalne strategije: financiranje, marketing i distribucija 2.0’ koja se održava u Barceloni od 19. do 23. listopada. Neke od tema radionice su: glavne strategije digitalne distribucije, izgradnja publike, marketing i društvene mreže. Program ove radionice sufinanciran je sredstvima Kreativna Europa – potprogram MEDIA.

Sa seta Slikarice1