Stota izvedba komedije SLADOLED Teatra GAVRAN

4

100. izvedba komedije “SLadoled” Teatra Gavran održat će se u četvrtak 13. listopada 2016. u 20 sati u maloj dvorani Vatroslava Lisinskoga

Komedija “SLadoled” od kad se na pozornicama izvodi svugdje je nailazila na iznimnu privatljivost publike i kritike, pri čemu je ovjenčana i s nekoliko nagrada. Autor predstave je književnik Miro Gavran, redatelj Boris Svrtan, u glavnim ulogama nastupaju Ana Vilenica i Mladena Gavran, scenografiju i režiju potpisuje Jasmina Pacek, a izbor glazbe pripremio Neven Zebić.

U neobičnoj komediji Sladoled junakinje su majka i kći čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili opisuje kroz dinamične humorne prizore u kojima će se prepoznati svaka žena. Riječ je o uvjerljivim životnim pričama ispunjenim toplinom, koje će oplemeniti dušu svakoga gledatelja. Glumačke bravure za pamćenje!

Zašto predstava nosi naziv Sladoled, nek ostane tajna sve do vašega susreta s glumcima.

Teatar GAVRAN za ovaj je projekt okupio sjajnu skupinu kazalištaraca, autor teksta je najizvođeniji hrvatski književnik u tuzemstvu i inozemstvu Miro Gavran, redatelj predstave je Boris Svrtan, uz kojega se vežu brojne glumačke i redateljske uspješnice, dok u glavnim ulogama nastupaju glumice zavidne vještine Mladena Gavran i Ana Vilenica. Scenu i kostime osmislila je Jasmina Pacek. Izbor glazbe načinio je Neven Zebić.

SLADOLED – KAZALIŠNA POSLASTICA ZA PAMĆENJE!

Predstava traje 1 sat i 30 minuta.

Na Festivalu smijeha i komedije Zlatni zub 2015. u Poreču predstava Sladoled osvojila je Nagradu Srebreni zub. Nagrada “Fabijan Šovagović” za najbolju žensku ulogu na 22. Festivalu glumca u Vinkovcima dodjeljena je Mladeni Gavran za ulogu majke u predstavi “Sladoled” svibnja 2015. godine. Na Festivalu Makarsko kulturno ljeto 2016., predstava je osvojila Nagradu publike OSMIJEH BIOKOVA.

8