Munir Vejzović: Zagrljaj erotike i plastike / Foto

Munir Vejzović Zagrljaj erotike i plastike foto Goran Vranić 1

Moderna galerija predstavlja monografsku izložbu slikara Munira Vejzovića naziva “Zagrljaj erotike i plastike” na kojoj je izloženo osamdeset i pet ponajboljih crteža, slika i skulptura nastalih u posljednjih nekoliko desetljeća

foto galerija36 foto: Goran Vranić

Iznimno respektabilan ciklus novih slika uključuje velika ulja na platnu u kojima umjetnik imanentnim mu izrazom univerzalnog likovnog govora propituje erotsko osjećanje tjelesnosti u suvremenom postmodernističkom mnoštvu njihove pojavnosti. Prikazujući se kao nikad dosad više slikarom nego crtačem, Vejzović novim ostvarenjima svjedoči svoj autentični proces strukturiranja volumena i suvereno vladanje formom koji mu omogućavaju oglede s vlastitim i tuđim poimanjima umjetničkog smisla.

Munir Vejzović Zagrljaj erotike i plastike foto Goran Vranić 20

Glavninu izložbene građe uz slike iz fundusa MG čine radovi iz slikarevog atelijera i iz privatnih kolekcija. Autorsku koncepciju, postav izložbe i predgovor u katalogu izložbe potpisuje akademik Tonko Maroević, a likovni kritičari Nikola Albaneže i Milan Bešlić autori su tekstova u katalogu.

Munir Vejzović Zagrljaj erotike i plastike foto Goran Vranić 10