plakat 1 1

Ova Sezona u Grad dovodi niz velikih hrvatskih ali i inozemnih glazbenika i ansambala

Svečanim otvorenjem uz nastup Zbora HRT – a, dirigenta Tonćija Bilića, pijanisticu Katarinu Krpan i mezzosopranisticu Martinu Gojčetu Silić, odat će počast velikom hrvatskom umjetniku Igoru Kuljeriću, skladatelju koji je svoje mladenačke dane proveo upravo u Zadru i uz kojega je do smrt ostao izuzetno povezan.

Sezona donosi svečani adventski i korizmeni koncert. Advent će se glazbom slaviti u Crkvi sv. Nikole uz bogatu vokalno – instrumentalnu formaciju ansambla Antiphonus i lutnjista Edina Karamazova te umjetničkog voditelja Tomislava Fačinija, a korizmeno vrijeme duhovnom crnačkom glazbom uveličat će nastup zadarskih umjetnika sa stalnom adresom u Grazu, pijanista Olivera Vrbančića i mezzosopranistice Ljiljane Šišeta – Vrbančić. Bit će to njihov prvi cjelovečernji nastup u rodnom Zadru nakon dugo vremena i to u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, prostoru u kojem su oboje odrastali!

U zadarskom Arsenalu Jazz orkestar HRT – a svirat će latino glazbom i ritmovima inspiriran autorski program Mirona Hausera u povodu Dana zaljubljenih.

Uz manje komorne sastave poput virtuoznog Litavskog klavirskog trija u siječnju, u Sezoni će u studenom nastupiti nagrađivani talijanski violist Simone Gramaglia i virtuozni gitarist Luigi Attademo, dok će pred kraj, u svibnju, u goste doći umjetnik izuzetne biografije koji je osvojio najveće koncertne podije diljem Europe i svijeta, koncert – majstor Berlinskog radijskog simfonijskog orkestra, izraelski violinist Erez Ofer uz rusku pijanisticu Elisavetu Bluminu. Kavalir za klavirom ove godine će biti hrvatski pijanist Lovro Pogorelić i to u povodu Dana žena u ožujku. A šećer na kraju Sezone bit još jedan glazbenik uz kojeg se vežu superlativi – gitarist Miroslav Tadić. Crkvu sv. Nikole, prostor izuzetne akustike kojega krasi mistični ambijent, Tadić će oživjeti svojim tužbalicama, igrama i uspavankama.

Više informacija na web stranici: www.kuzd.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.