Skip to content

Većina Amerikanaca misli da je Clinton bila bolja od Trumpa u prvoj debati

Ankete provedene nakon prve debate između kandidata na američkim predsjedničkim izborima Hillary Clinton i Donalda Trumpa pokazale su da većina Amerikanaca misli da je Clinton pobijedila u debati održanoj u ponedjeljak navečer

Online anketa u kojoj je sudjelovalo više od dvije tisuće ljudi pokazala je da 56 posto odraslih Amerikanaca misli da je Clinton bila bolja od Trumpa u prvoj od tri televizijske debate, dok ih 26 posto misli da je bolji bio Trump.

Od onih koji Clinton smatraju pobjednicom, 85 posto su demokrati, a 22 posto republikanci.

Američke predsjedničke debate smatra se ključnim testom za stajališta i politiku kandidata. Debatu održanu u ponedjeljak gledalo je rekordnih 84 milijuna gledatelja, a smatra se rijetkom prilikom da dvoje kandidata privuku milijune neodlučnih glasača.

Oko 31 posto potencijalnih glasača reklo je da su se izgledi Hillary Clinton da pobijedi na izborim povećali, dok je isto za Trumpa reklo 16 posto anketiranih.

No, čini se da nastup Hillary Clinton nije previše utjecao na potporu koju ima među potencijalnim glasačima. Anketa je pokazala da ih 42 posto podupire Clinton, a 38 posto Trumpa. Tijekom proteklih tjedana prednost predsjedničke kandidatkinje bila je između 4 i 6 posto. Hina

playmobil 15