Skip to content

Dramatična i raskošna kolekcija haljina dizajnerice Jelene Bošnjak

Splitski brend JB, dizajnerice Jelene Bošnjak, predstavlja kampanju pod nazivom „Black fairy tail“ za kolekciju inspiriranu bajkom Šuma Striborova i namijenjenu ženama u čijoj se osobnosti djetinji duh isprepliće s ambicioznošću

JB kampanja 1

foto galerijaNakon prve kampanje snimljene u lipnju ove godine, splitski brend „JB“ pod kreativnim vodstvom dizajnerice Jelene Bošnjak, predstavlja novu za sezonu jesen/zima 2016. kojom nam kroz prepoznatljivu modnu viziju dočarava jednu od najpoznatijih hrvatskih bajki – Šumu Striborovu. Stoga kampanja i nosi naziv „Black fairy tail“ ili u prijevodu „Crna bajka“, a dizajnerica je na takvu ideju došla za vrijeme skiciranja kolekcije želeći putem iste prikazati pouku djela, te borbu dobra i zla.

JB kampanja 2

Kampanju obilježava snažan kontrast, odnosno haljine prevladavajuće crne ne(boje) koje simboliziraju neke manje lijepe trenutke, a snimljene su u prirodi kraj potoka, znaka života i novog početka. U skladu s inspiracijom kolekcija krojevima i siluetama podsjeća na davna vremena, dok joj materijali poput čipke, tila i svilenog tafta u pojedinim modelima pružaju dozu damske elegancije. S druge pak strane, elegantno se isprepliće s damskim rock stilom što je postignuto stylingom. Kolekcija s haljinama u prvom planu, namijenjena je ženama snažnog stava, ambicioznima, ali s daškom djetinjeg duha kojeg se ne boje pokazati. Takvu ženu u ovoj modnoj priči utjelovila je bivša Miss Universe Dalmacije Antea Valenta koja i privatno nosi „JB“ kreacije.

JB kampanja 12

Premda je najčešće sklona ekstravaganciji, dizajnerica Bošnjak još jednom je pokazala kako se odlično snalazi i kada kreira jednostavno i elegantno. Potrebno je napomenuti da ovom kampanjom najavljuje prvu samostalnu reviju koja će se održati sredinom prosinca u Splitu gdje je nedavno pokrenula i vlastitu modnu agenciju.

Fotografije: promo fotografije

JB kampanja 14

JB kampanja 15

mala retrospektiva

NATJEČAJ za mlade (od 15 do 25 g.) neafirmirane i buduće modne dizajnere MODOMETRIJA

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika - HUiU, Zagrebačka 27, 52100 P...
22nd Mar 2023

Modni trendovi u svijetu u boji 1950-ih

Putovanje kroz vrijeme natrag u Veliku Britaniju 1950-ih godina kakvo do sada n...
07th Jan 2023