Završen prvi krug konzultacija

DSC 2608

Obraćanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović nakon završen prvog kruga konzultacija s predstavnicima političkih stranaka i zastupnicima koji su izabrani u 9. saziv Hrvatskog sabora

„Drage Hrvatice i Hrvati i svi hrvatski državljani,

Upravo je završen prvi krug konzultacija s predstavnicima političkih stranaka i zastupnicima koji su izabrani u 9. saziv Hrvatskog sabora.

Konzultacije su pokazale da u ovom trenutku nitko ne raspolaže potrebnom većinom izabranih zastupnika u Hrvatskome saboru za davanje mandata za sastavljanje nove hrvatske Vlade.

Međutim, ipak moram izraziti zadovoljstvo dinamikom i ozračjem razgovora koji su danas vođeni sa svima i tijekom kojih su svi izabrani zastupnici i političke stranke pokazali konstruktivnost i odgovornost za formiranje stabilne Vlade, a time i odgovornost prema svim našim državljanima, prema svima koji su izašli na izbore. I prema njihovoj želji za rješavanjem životnih problema građana Republike Hrvatske i svih onih razvojnih pitanja koja su bitna kako bi Republika Hrvatska osnažila svoje gospodarstvo, gospodarski rast i riješila goruća životna pitanja.

Idući krug konzultacija održat ću u ponedjeljak, 10. listopada, a konstituirajuću sjednicu 9. saziva Hrvatskog sabora sazvat ću za petak, 14. listopada.

Hvala vam lijepa!“

predsjednica.hr