01 Likovna kolonija Gradac nm 2016 1

Tradicija se nastavlja. Od 16. do 19. rujna 2016. godine u Gracu n/m dogodila se 7. međunarodna likovna i po prvi puta kiparska kolonija “Vili Šutić” – Gradac n/m

foto galerijaPogledajte fotografije radova i umjetnika!

Domaćin, organizator i voditelj kolonije Teo Bilas, “umjetnik od kamena” iz svog malog mista http://galerija-arteo.com/ uz pokroviteljstvo Općine i TZ Gradac n/m i ovog puta je pozvao i okupio na umjetnički “izazov” i druženje 30-tak umjetnika koji su pristigli širom “Lijepe naše” i BiH.

Kako je jedan od ciljeva umjetnosti svakako i izazov, a izazov je stvarati djela ne samo u poznatom prostoru svoga doma i ateljea, umjetnici su na najbolji način izrazili svoj talent, znanje i maštu te u ugodnom ambijentu hotela LAGUNA Gradac n/m pronašli poticaj, ideju i inspiraciju za stvaranje, a kao rezultat svega ostavili pokrovitelju i domaćinu respektabilni fundus umjetničkih djela raznih tehnika.

Umjetničkim djelima prevladava tehnika akril, ulje na platnu, suhi pastel, akvarel i ostale tehnike, a od strane kipara skulpture od kamena.

Umjetnici nisu bili samo posvećeni stvaranju.U predahu su “podlegli” čarima “babljeg ljeta” te našli vremena i za kupanje u moru, a u večernjim satima se dobro zabavili uz glazbu, ples, pjesmu i goste kolonije – Klapu “Kačić” iz Graca te su tako na lijep način zaokružili ovo umjetničko druženje do novih susreta i novih izazova.

Sudionici kolonije

Slikari: Ante Dragobratović, Ante Živković-Foštar, Branka Đerek, Cvjetana Bazina-Periša, Diana Jurić-Marić, Dubravka Šešelj, Ernesto Markota, Jagoda Lasić, Jelena Grgić, Josip Benjak, Joško Čizmić, Jure Jovica, Matea Martinović, Mirasada Mustapić, Mirica Dubčić, Mišel Stojanović, Morena Brnčić, Nevenka Vlašić-Mičevac, Nikša Erceg, Nino Dubčić, Sašo Petroševski-Novak, Tonći Alač-Dugi, Trpimir Grgić, Velimir Penović, Zvonko Bilanđić, Željko Đerek, Živko Mustapić

Kipari: Ante Brkić, Teo Bilas, Tomislav Pavletić

Domaćini Kolonije, na završnoj svečanoj večeri organiziranoj u Hotelu SUNCE vl. Tonća Raspudića koji je ujedno i jedan od sponzora kolonije, zahvalili su svim sponzorima i umjetnicima na plodonosnom radu i najavili u skoro vrijeme izložbu svih radova koji su obilježili ovu kulturnu manifestaciju i druženje uz obostrane želje – vidimo se dogodine!

Pripremio: Velimir Penović, član impressuma AA i sudionik kolonije, vpenovic@gmail.com

Leave a Reply