Skip to content

Svečano otvorenje nove sezone Zagrebačke filharmonije

jurinić

Zagrebačka filharmonija svoju novu koncertnu sezonu otvara pod ravnanjem svog novog šefa dirigenta te solističkim nastupom pijanističke zvijezde Aljoše Jurinića

Zagreb – Mladi pijanist Aljoša Jurinić do 27. godine osvojio je  većinu vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj te bio laureat najprestižnijih pijanističkih natjecanja u svijetu. Finalist pijanističkog natjecanja Frederic Chopin u Varšavi, na kojem je 1980. započela karijera velikog Ive Pogorelića, laureat prestižnog natjecanja  kraljice Elizabete u Bruxellesu, Mladi glazbenik 2012.godine Zagrebačke filharmonije, samo su neki od njegovih najvećih uspjeha. Virtuoznost, briljantnost, nadahnutost, strastvenost sofisticiranost, istančana senzibilnost… samo su neki od epiteta koje se „lijepe“ uz njegove izvedbe, a isto je i s publikom koja s velikim zanimanjem dolazi na njegove koncerte. Nije slučajno da njegov glazbeni put i talentiranost uspoređuju sa onim Ive Pogorelića, kao i činjenica da je Hrvatska u ovom izvanrednom pijanistu dobila predstavnika svoje glazbene izvrsnosti najviše umjetničke razine.

U kombinaciji s orkestrom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem svog novog karizmatičnog šefa dirigenta Davida Danzmayra  bit će to koncertna večer posebnog intenziteta zvuka i interpretacije visokog dosega.

Zagrebačka filharmonija sezonu će otvoriti izvedbom djela hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula Hommage a Sorkočević, a nastaviti izvedbama Straussovog Don Juana, Prokofjeveva  1. koncerta za klavir i orkestar (u interpretaciji Aljoše Jurinića) te 5. simfonijom Čajkovskoga.

Spektakularnim koncertom otvaranja, Zagrebačka filharmonija nagovijestit će bogatu koncertnu sezonu. Njezini redoviti ciklusi – Crveni i Plavi, nude omiljena tradicionalna djela orkestralnog repertoara, dok će se kroz novi OFF ciklus predstaviti Zagrebačka filharmonija kakvu možda još niste upoznali – koncert s Matijom Dedićem i Gabi Novak u sjećanje na Arsena Dedića, večer posvećena glazbi tanga i fada, koncert s „kraljem violinista“ Robijem Lakatošem, glazba iz Disneyevih filmova..samo su neki od razloga zašto bi bilo dobro (po)pratiti  Zagrebačku filharmoniju u njezinoj novoj sezoni.

Počnite s tim već u petak, 23. rujna s početkom u 19:30 sati i uvjerite se u genijalnost Aljoše Jurinića o kojoj svi pričaju u sinergiji sa orkestrom Zagrebačke filharmonije.  

See also  Rokoko by Monika - samo u Regionalnom ciklusu Zagrebaćke filharmonije

ZGF Orkestar