Skip to content

HDZ i Most: Ništa nije usuglašeno dok nije sve dogovoreno

vlcsnap 20

Čekamo da Ustavni sud verificira rezultate izbora. Tada počinje teći rok od 20 dana za konstituiranje Sabora. Mi ćemo do tada imati cijeli paket, i sedam točaka Mosta i način na koji ćemo to riješiti, program vlade koji će se napraviti od programa HDZ-a i programa Mosta te strukturu buduće Vlade RH. To će sve biti do konstituirajuće sjednica Sabora, rekao je u novoj emisiji HRT-a Tema dana Davor Ivo Stier (HDZ).

Sve teme su na stolu, Gradimo povjerenje, to je ključna riječ koja definira ove naše pregovore. Princip koji vrijedi za pregovore je da ništa nije usuglašeno dok nije sve dogovoreno, dodao je.

Razgovaramo o različitim solucijama. Spremni smo sudjelovati u argumentiranim raspravama i prihvatiti argumente ako su snažniji od onih koje mi imamo. Rasprava još traje i ne mogu se osvrnuti na niti jedno od njih. Dogovorili smo model da će jedan dio prijedloga biti usvojen nakon konstituiranja Sabora, a tek nakon toga ćemo ići u izbor Vlade, kazao je Miroslav Šimić iz Mosta, drugi gost nove emisije HRT-a Tema dana.

Spinovi su da nam HDZ nudi četiri ministarstva, a da mi tražimo sedam. Mi o tome nismo uopće razgovarali, ali taj razgovor nas još čeka. Ono što je važno je da se ponašamo partnerski jedni prema drugima, kazao je Šimić. HRT