Teatar GAVRAN u novoj kazališnoj sezoni

Zaboravi Hollywood druga verzija plakata

TEATAR GAVRAN KAZALIŠNU SEZONU ZAPOČINJE PREMIJERAMA KOMEDIJA “PAROVI” I “ZABORAVI HOLLYWOOD”, ALI I 100. IZVEDBOM “SLADOLEDA”

Teatar Gavran novu kazališnu sezonu započinje s pet predstava na svomu repertoaru, od kojih su čak dvije nove. Autor svih komedija ugledni je književnik Miro Gavran, najizvođeniji kazališni autor u tuzemstvu i inozemstvu, a na predstavama nastupaju ponajbolji hrvatski glumci.

Još jedna dinamična kazališna sezona Teatra GAVRAN je pred nama koji sezonu otvara 13. listopada, svečanom 100. izvedbom komedije “Sladoled” u maloj dvorani Lisinski. Potom će se 27. studenoga održat premijera komedije “Parovi”, a 26.siječnja premijera komedije “Zaboravi Hollywood”. Na programu nadalje ostaju i uspješnice iz prijašnjih godina: “Lutka” i “Pivo”.

sladoled1. SLADOLED, 100. svečana izvedba ove komedije koja govori o majci i kćerci kroz dugih šezdeset godina, zakazana je za 13.listopada u Lisinskomu. Glume: Ana Vilenica i Mladena Gavran, režija: Boris Svrtan

2. PIVO, nježna komedija o ocu i sinu u prvoj godini igranja imala je čak 50 repriza.
Glume: Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran, režija Helena Buljan.

3. LUTKA, neobična komedija o ženi – lutki i mladiću kojega je ostavila djevojka, do sad je imala 90 repriza. Glume: Doris Pinčić i Robert Kurbaša, režija Mladena Gavran
Ovaj Gavranov tekst, pored ove hrvatske izvedbe tijekom protekle četiri godine imao je još deset premijera diljem svijeta od New Yorka u kojim je praizveden, pa sve do Kopenhagena i indijskog Mumbaia.

4. ZABORAVI HOLLYWOOD, komedija o šašavom profesoru glume i upornom kandidatu za prijemni na Kazališnoj akademiji u duhovitim životnim situacijama. Predstava je ovoga ljeta zaigrala pretpremijerno po Hrvatskoj, na radost publike. Ovaj Gavranov tekst do sada je igrao diljem svijeta: od Hrvatske i Slovenije do Austrije i Indije, a u slovačkom Martinu se zadržao na repertoaru čak devet godina. Glume: Željko Konigsknecht i Jakov Gavran, režija: Miroslav Međimorec, scena i kostimi : Jasmina Pacek. Miroslav Međimorec legendarni je hrvatski redatelj koji je tijekom osamdesetih godina prošloga stoljeća u Teatru &TD uspješno režirao praizvedbe triju Gavranovih drama (“Noć bogova”, “Ljubavi Georgea Washingtona” i “Čehov je Tolstoju rekao zbogom” ponovno pred zagrebačkom publikom u tandemu sa stalnim autorom Teatra GAVRAN.

5. PAROVI, najambicioznija predstava Teatra GAVRAN u proteklih četrnaest godina. Šest sjajnih glumaca u atraktivnim suvremenim pričama koje se tiču svakoga od nas. Majstorski dijalozi i upečatljivi karakteri koji će nekoga nasmijati, nekoga rasplakati, ali nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Premijera 27.studenoga.

6. Ovaj Gavranov tekst do sad premijerno je izvođen u Litvi i Makedoniji, a sad napokon postaje dostupan i hrvatskim gledateljima. Glume: Ana Vilenica, Ivan Glowatzky, Mladena Gavran, Ivica Jončić, Jakov Gavran i Sara Moser. Režija: Robert Raponja. Scena i kostimi: Jasmina Pacek. Spomenut ćemo da je ovo Raponjina četrnaesta režija pojedinog Gavranovog teksta, a iako su kadskad su njihove predstave znale nadići brojku od pedeset, pa i stotinu repriznih izvedbi.

Teatar GAVRAN uz izvedbe u Zagrebu i po Hrvatskoj, početkom travnja 2017. godine nastupit će na SEDMOM GAVRANFESTU u Pragu u Češkoj s predstavama “Pivo” i “Sladoled”.