Izložba karikatura Udruge MIKS u Njemačkoj

Karikatura govori sve jezike svijeta

oz presse KarikaturausstellungU Gradskoj galeriji grada Leera (Njemačka) od 1. rujna 2016. godine  otvorena je izložba karikatura MIKS „Music“

Na izložbi su predstavljeni radovi sa prve međunarodne izložbe karikatura u Sisku MIKs „Jazz & Blues“. Izložbu je organizirana u suradnji njemačke zaklade “Collection Satyre”, Prof. Dr. M. Hülsewedea, grada Leera i Udruge MIKS iz Siska.

Izložbu je otvorila gradonačelnica grada Leera Beatrix Kuhl. Gospođa Kerstin Guilhaman pročitala je pozdravni govor predsjednika Udruge MIKS Nenada Ostojića koji je bio spriječen da prisustvuje samom otvaranju izložbe.

Izložbu je popratio i dodatni kulturni sadržaj. Lokalni Jazz kvartet “Man in Jazz” gostima i uzvanicima odsvirao je nekoliko svojih Jazz skladbi. Tijekom cijele izložbe njemački portret karikaturisti Georg Greiwe (Bremen) i Harm Bengen (Norden) izrađivali su protrete karikature uzvanika i gostiju.

Izložba je izvanredno prihvaćena, te je Udruga MIKS dobila je poziv da i iduće godine organizira izložbu karikature u Njemačkoj.

Udruga MIKS u međuvremenu je dobila i prihvatila ponudu da istu izložbu prikaže i postavi i u drugom njemačkom gradu Karlsruhe. Pripreme su tijeku, a izložba će se otvoriti 18. rujna 2016. u Jazz Klubu Hemingway .

Udruga MIKS je tako pored u svijetu već priznate i cijenjene međunarodne izložbe karikature u Sisku, ove godine organizirala dvije izložbe projekta MIKS 2+2 (Bugarska i Crna gora), te izložbu MIkS Jazz u KS Lisinski sklopu jazz festivala proljeće 2016.
Svojim cjelokupnim radom tjekom 2016. godine u promociji karikature u Hrvatskoj, Regiji ali i u Europi postali smo, kako nas nazivaju inozemni i mediji: Lokomotiva karikature koja spaja!

alte waage und museumshafen