Skip to content

EK vijesti 13. rujna 2016.

European Commission 1

Raspisan natječaj o nagradi Europske unije za inovatorice 2017.

Europska komisija raspisala je danas natječaj za nagradu Europske unije za inovatorice 2017. Nagradom se iskazuje zahvalnost četirima poduzetnicama koje su uspješno uvele inovacije na tržište. Carlos Moedas, povjerenik za istraživanje, znanost i inovacije, pritom je izjavio:„Nagradom Europske unije za inovatorice u središte pozornosti stavljene su samo pojedine iznimne žene koje pridonose europskom gospodarstvu znanja. Dosadašnje dobitnice ostvarile su iznimna postignuća u djelokrugu od imunologije do telekomunikacija i razvoja softvera. Nadamo se da će ove nagrade dobitnicama olakšati daljnji napredak u inovacijama ali i potaknuti druge da krenu stopama tih izvanrednih poduzetnica.“ Ovogodišnji raspisani natječaj otvoren je ženama svih narodnosti koje žive u jednoj od država članica EU-a, uključujući države pridružene programu Obzor 2020., i koje su osnivačice ili suosnivačice tvrtki s prometom od najmanje 100 000 eura. Kako bi se skrenula pozornost na novu generaciju, u ovogodišnjem natječaju najboljoj poduzetnici mlađoj od 35 godina dodijelit će se i nagrada „Inovatorica u usponu“ u vrjednosti od 20 000 eura. Dobitnica prve nagrade u glavnoj konkurenciji osvojit će 100 000 eura, druge 50 000 eura, a treće 30 000 eura. Dodatne informacije o nagradi i videozapis povjerenika dostupni su na internetu. Prijave se primaju putem web-mjesta natječaja do 3. studenog 2016.

EUROSTAT: usporedba prvog i drugog tromjesečja 2016. – stopa zaposlenosti povećala se za 0,4 posto u europodručju i za 0,3 posto u području EU28; u usporedbi s drugim tromjesečjem 2015. veća za 1,4 posto odnosno 1,5 posto

U usporedbi s prethodnim tromjesečjem u drugom tromjesečju 2016. godine broj zaposlenih osoba u europodručju (EA19) povećao se za 0,4 posto, u području EU28 za 0,3 posto, pokazuju procjene nacionalnih podataka koje je objavio Eurostat, statistički ured Europske unije. U prvom tromjesečju 2016. stopa zaposlenosti povećala za 0,4 posto u oba područja.Navedeni su podatci desezonirani. Cijelo Eurostatovo priopćenje za medije dostupno je na internetu.

Predstojeća događanja u Europskoj komisiji

See also  Otvorene prijave za osnovne škole za sudjelovanje na projektu - Maske 2019.
mala retrospektiva