49ed5edU prvim trenucima borbe nije izgledalo obećavajuće za hrvatsko-američkog borca, pogotovo nakon što ga je Overeem jednim silovitim direktom srušio Stipu.

No, američki Hrvat brzo se pribrao i pokazao koliko ima čvrstu bradu, jurnuo je na Overeema koji je bježao po kavezu dok ga nisu sustigli Miočićevi udarci, a onda je završio u parteru, na leđima, dok je Stipe ‘ground and poundom’ završio borbu.

– Bilo je teže nego sam mislio. Bacio me na stražnjicu. Nije me ozlijedio, ali srušio me, zar ne? Udara snažno kao konj – rekao je Stipe i dodao:

– Razumijem zašto je bježao. Snažan je i čvrst borac, ali rekao sam da ću dugo držati ovaj pojas.

– Nisam bio uzdrman tim udarcem, ali pao jesam jer čovjek jako udara. Nisam niti tapkao, premda je bilo gadno i mogao mi je jako nauditi, no iskoristio sam priliku da se izvučem iz tog vrlo opasnog hvata. Nakon toga sam ga napao svom silinom i sve je bilo gotovo. Kod posljednjih mojih udaraca on je već bio u nesvijesti – istaknuo je Miočić.

Planovi za dalje…

– Prvo trebam jako dobar odmor jer ovo mi je bilo najteže ljeto u karijeri. Četiri mjeseca ludila. Sada ću otići na medeni mjesec za što do sada nisam imao vremena. A što se tiče sljedećeg protivnika, oko toga neću razbijati glavu. Ja sam prvak i ja ću se boriti s onim koga mi dodijele. Uostalom, ovaj pojas će ostati kod mene još dugo – prisnažio je Stipe Miočić.

Overeem je priznao da je Miočić bio bolji, ali…

– Stipe je bio bolji. On je sjajan atleta, čvrst, nikad ne izbjegava borbu. No, ima jedna stvar koju želim spomenuti vezano uz ovu borbu. Naime, kad sam ga srušio udarcem ruke i kada sam ga uhvatio u zahvat gušenja osjetio sam da je tapkao. Sudac to nije vidio, nije uskočio, i borba se nastavila. No, po mom mišljenju, on je tapkao i to će se vući kao rep iza ove borbe – rekao je Alistair Overeem. Vecernji.hr

{youtube}ijWk4sr6G2A|500|400|0{/youtube}