Plenković: Vidjet ćemo, zasad sam zadovoljan

CsFvQF

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković spustio se iz svoga ureda pozdraviti okupljene članove i novinare. Nije do kraja htio komentirati izlazne ankete

“Vidjet ćemo, zasad sam zadovoljan, došao sam vas samo pozdraviti, odradili smo sjajnu kampanju, mi smo happy”, rekao je kratko Plenković.

Milijan Brkić potvrdio je da će biti saborski zastupnik i neće svoj mandat nikome predati ako osvoji dovoljan broj preferencijalnih glasova. “HDZ je pokazao svoju snagu da je najjača snaga, da ima najviše mandata da će preuzeti vođenje države, a predsjednik Vlade bit će Andrej Plenković”, rekao je Milijan Brkić. “HDZ će voditi glavnu ulogu i neće se dati ucjenjivati”, dodao je Brkić.

Prve izlazne ankete komentirao je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. ” Prije svega zahvaljujem svima koji su glasali za HDZ. Prema prvim podacima ovo su ankete, mi smo osvojili više glasova nego što smo osvojili s Domoljubnom koalicijom i zadovoljni smo. U ovome trenutku možemo biti zadovoljni, no očekujemo i bolje rezultate”, rekao je Jandroković.

Izlazna anketa Nove TV: HDZ 57, Narodna koalicija 57, Most 12, Živi zid 7, IDS-PGS-RI 3, BANDIĆ MILAN 365 2, HDSSB 1, PAMETNO 1 mandat

Sve ukazuje da je HDZ najjača stranka

Jandroković je rekao da očekuju rezultate s terena, a vjeruje i da će neki ‘rubni mandati’ u pojedinim izbornim jedinicama, otići na stranu HDZ-a kako bi mogli formirati parlamentarnu većinu i nakon toga vladu.

HDZ je na Twitteru objavio fotografiju šefa HDZ-a uz poruku: “Osmjeh na licu nakon prvih izlaznih anketa”. Vecenji.hr