Skip to content

Sinčić odbacio tvrdnje da je Martinović kupio ovršeni stan

Cropix TeaCimas 10

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić odbacio je u petak optužbe protiv Jure Martinovića, prvog na listi koalicije Jedina opcija u VI. izbornoj jedinici, da je navodno kupio ovršeni stan na zagrebačkim Vrbanima, pročitavši poruku prijašnje vlasnice stana koja demantira medijske tvrdnje, te naglasio kako je to podmukli i tempirani napad na Jedinu opciju

Zaključio je kako je time prljava kampanja protiv Jedine opcije okončana.

“Ovo je podmukli, tempirani pokušaj diskreditacije i napada na Jedinu opciju zato što smo jaki i u porastu, te ćemo ostvariti sjajan rezultat”, izjavio je Sinčić na konferenciji za novinare na Jarunu gdje je koalicija Jedina opcija koju čine Živi zid, Udruga Franak, Promijenimo Hrvatsku i Akcija mladih, organizirala završno druženje s građanima prije izbora.

Istaknuo je da ništa nije moralno niti pravno sporno te je pročitao poruku na facebook stranici Živog zida od bivše vlasnice Stele Perši, od koje je Martinović kupio stan na Vrbanima 3.

“Žalosno je i tužno da se služite ovako niskim udarcima i iznosite niz činjenica koje nisu istinite u svrhu optužbi i uvlačenja jednog jakog dragog i dobrog čovjeka, mog dugogodišnjeg prijatelja Jure Martinovića”, stoji, između ostalog, u poruci bivše vlasnice.

Kaže da je jedina istina da je živjela u stanu na Vrbanima toliko dugo vremena koliko je taj stan bila u stanju plaćati, a kad ju je splet životnih okolnosti doveo u situacija da nije mogla podmirivati svoje obaveze, napustila je svojevoljno taj stan.

Sinčić je ustvrdio da je prljava kampanja tim činom razbijena. Još, istaknuo je, nema naznake o čijoj se prljavoj kampanji radi, no uvjeren je da će se u slijedećim danima otkriti krivac.

Čelnik Živog zida ocijenio je da je kampanja bila veoma duga i teška, no sretni su, kaže, jer su izdržali i “poručili građanima da su jedina opcija”.

“Poslali smo pozitivne poruke, predstavili smo naš program temeljem na znanstvenim i stručnim temeljima i vidimo na terenu sjajne reakcije i da smo u porastu te da ćemo u nedjeju imati sjajan rezultat””, kazao je Sinčić.

Ostaju, poručio je, pri stavu da ne ulaze u koaliciju ni s kime poslije izbora.

Kazao je da idu po dugoočekivani veliki rezultat te je poručio da će se napokon u Hrvatskoj dogoditi političke i društvene promjene.

Upitan da prokomentira kampanju, tj. je li bila prljava, Predsjednik Živog zida naglasio je da uvijek ima niskih udaraca, ali da ih to ne zanima, već budućnost građana.

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović na upit hoće li ostati homogeni s obzirom da su se pojavile spekulacije da postoje ponude sa strane, odgovorio je da s njima spekuliraju već mjesecima.

“Mi imamo svoju koaliciju, s ovim ljudima nismo imali čime trgovati. Tamo smo imali čime trgovati, ali tamo nas nema, a tamo su veletrgovci. Mi ne pripadamo njima”, dodao je.

Pozvao je građane da izađu na izbore “kako bi mogli napraviti zaokret”. “Dat ćemo sve što možemo, našu snagu, energiju i znanje za našu domovinu i vratit ćemo osmijeh Hrvatskoj”, poručio je Lovrinović

(Hina)