Obilježena 25. obljetnica Specijalnih snaga Republike Hrvatske

DSC 3165

DSC 3165

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u vojarni „Dragomolj“ u Delnicama nazočila je obilježavanju 25. obljetnice osnutka Specijalnih snaga RH

Obrativši se vojnicima, dočasnicima i časnicima Zapovjedništva specijalnih snaga Republike Hrvatske, Predsjednica im je poručila da teže izvrsnosti, budu hrabri i s ponosom nose zelenu beretku svoje postrojbe dok služe svojoj hrvatskoj domovini.

Pripadnicima Specijalnih snaga kazala je kako im imena sedamdeset i šest hrvatskih specijalaca koji su podnijeli najveću žrtvu i položili svoje živote na oltar domovine trebaju biti trajni poticaj u radu i uzor u samoprijegornoj službi Republici Hrvatskoj. „A ona će tražiti i novu požrtvovnost od Vas. Suočeni smo danas, možda kao nikada prije, s cijelim nizom novih i raznovrsnih izazova i prijetnji“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović. Dodala je kako će u suočavanju s izazovima, specijalne snage biti na posebnoj kušnji. „Vi ćete biti prvo sredstvo odvraćanja bilo kakvog napada na Republiku Hrvatsku ili vrh koplja našeg odgovora, ako do takvog napada ikada dođe“, kazala je.

Nije vam dopušteno mirovanje i nikada ne smijete biti zadovoljni postignutim, nego uvijek težite ka boljem, poručila im je vrhovna zapovjednica Oružanih snaga i dodala kako hrvatski specijalac uvijek može više, bolje i jače.

„Izazovi su pred Vama. Kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga znam da ste im dorasli. Specijalac se ne žali na uvjete u kojima djeluje. On im se prilagođava i ispunjava svoju zadaću unatoč svim zaprekama“, zaključila je Predsjednica Republike. predsjednica.hr