Najava likovne izložbe Uschi Payer-Deutschmann: Karst / Kras

Uschi Payer Deutschamnn

U četvrtak, 15. rujna 2016. g. u 20 sati u Galeriji Fritzi u Malom Lošinju otvorit će se izložba umjetnice Uschi Payer-Deutschmann na kojoj će biti predstavljena djela iz ciklusa Karst / Kras

Uschi Payer DeutschamnnUschi Payer-Deutschamnn u svojem radu koristi zemlju s otoka Lošinja kojoj dodaje pigment

Na kršnom području poput otoka Lošinja, zemlja je rijetka i škrta, no zbog toga i dragocjenija. Umjetnica ju oblikuje s velikom pomnjom, a u njenim rukama ta zemlja poprima ljudsko obličje. U imaginaciji umjetnice ljudsko tijelo postaje skup kodiranih znakova, sredstvo komunikacije kojim umjetnica posreduje svoje iskustvo i životnu filozofiju. Smeđi tonovi zemlje, bijela boja kamena i plave nijanse mora međe su njenog svijeta. Svijeta strasti i radosti, no istovremeno svijeta čežnje i melankolije.

Austrijska umjetnica Uschi (Ursula) Payer-Deutschmann (Bruck an der Mur, 1956.) od 1986. godine vodi Galeriju Payer u Leobenu, a od 1987. do 2007. godine organizira kulturnu manifestaciju Obersteierischen Kunsttage. Godine 2006. zajedno s Vinkom Šainom, voditeljem galerije Alvona, pokreće Istarski simpozij umjetnica koji se održavao u Labinu četiri godine. Iste godine dobila je nagradu Grada Leobena. Izlagala je u Austriji, Hrvatskoj i Italiji.

Izložba će biti otvorena do 8. listopada 2016. g. Radno vrijeme za posjetitelje je od utorka do petka od 10 do 13 te od 18 do 20, a subotom od 10 do 13 sati (ponedjeljkom i nedjeljom zatvoreno).