Mate Pavić pobjednik US Opena u mješovitim parovima

laura siegemund mate pavic

Splitski tenisač Mate Pavić osvojio je grand slam turnir US Open u mješovitim parovima nakon što je u New Yorku u finalu s partnericom Laurom Siegemund iz Njemačke slavio protiv američke kombinacije Coco Wandeweghe i Rajiv Ram s 6-4, 6-4. (Hina)

Pavić (23) je postao tek osmi hrvatski predstavnik koji se može podičiti naslovom grand slam pobjednika, a prije njega je to uspjelo Goranu Ivaniševiću, Marinu Čiliću i Ivi Majoli u pojedinačnoj, te Ivanu Dodigu, Mirjani Lučić, Nikoli Piliću i Dragutinu Mitiću u parovima.

Ljevoruki Splićanin, 34. na rang listi parova i 28-godišnja Njemica, koja je 27. u singlu na WTA ljestvici, u New Yorku su došli do uspjeha karijere, a US Open su osvojili bez izgubljenoga seta.

Protiv Wandeweghe i Rama su dobili prvi set zahvaljujući jedinom ‘breaku’ kod 4:4, drugi set su otvorili oduzimanjem servisa, da bi američki par odmah uzvratio za 1:1.

‘Break’ vrijedan naslova stigao je kod 3:3, a Mate i Laura su to uspjeli sačuvati do kraja meča, koji im je donio i novčanu nagradu od po 75 tisuća USD.

Paviću je to šesti naslov u paru u karijeri, prvi kod mješovitih parova, dok je preostalih pet osvojio sa svojim stalnim partnerom Novozelanđaninom Michaelom Venusom.

Ove godine su Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza poraženi u finalu mješovitih parova na Roland Garrosu.

02f44c00865