Skip to content

Međunarodna izložba Facexhibition

FACExhibition 01

Ove će se subote u labinskoj galeriji Alvona upriličiti otvorenje međunarodne izložbe „Facexhibition“

Radi se o prvoj ediciji projekta čiji je začetnik pulski umjetnik Vedran Šilipetar koji je putem društvene mreže Facebook okupio četrdesetak autora iz raznih dijelova svijeta u različitim umjetničkim disciplinama i tehnikama(slika, grafika, skulptura, primjenjena umjetnost,fotografija, video, glazba).

„Ideja o projektu „Facexhibition“ nastala je tijekom siječnja 2016. Godine na jugu Istre, moje „uspavane tamnice“, provodivši vrijeme na Facebooku “lajkajući” radove tada meni još uvijek nepoznatih umjetnika. Iznerviran činjenicom da u virtualnom svijetu svi susreti (osim ukoliko nisu seksualne prirode) uglavnom ostaju zatočeni na tim istim “virtualnim trgovima”, a pritom sam intuitivno slijedivši neku svoju estetiku htio (iz)materijalizirati paralelnu stvarnost. Odaslao sam pozive nekolicini autora čiji me rad dojmio s prijedlogom sudjelovanja na izložbi, tada još uvijek nepoznate lokacije i vremena održavanja. Danas, 9 mjeseci kasnije, u labinskoj galeriji Alvona imamo čast predstaviti fenomenalne minijature pristigle iz ; Japana, Nizozemske, Indonezije, Mauriciusa, Francuske, Turske, Njemačke, Slovačke, Portugala, Španjolske, Mađarske, Poljske,Italije,Slovenije, Rusije itd…, a sve u srazu s radovima domaćih umjetnika koji su pristali biti djelom ove kreativne igre.“

Izložba je u organizaciji galerije Alvona i virtualnog kuratora Vedran Šilipetra, a otvorenje izložbe zakazano je u 20 sati. Poseban gost biti će glazbenik Livio Morosin koji će otvorenje manifestacije uveličati autorskim dizajnom zvuka.

Vedran Šilipetar

FACExhibition222

See also  Aukcija i izložba fotografija "Ljepota za znanje"