Skip to content

Karlovac: Davor Ivo Stier održao izvanrednu konferenciju za medije

H20160906005434

Beljak je poznat prvenstveno po tome što je ratovao protiv hrvatskih zakona

Karlovac – Nositelj HDZ-ove liste za VII. izbornu jedinicu Davor Ivo Stier održao je u Karlovcu izvanrednu konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na prethodne izjave predsjednika HSS-a Kreše Beljaka izrečene na njegov račun. foto HINA / Mladen VOLARIĆ

“Ja sam 1991. godine došao u Hrvatsku iz Argentine, bio sam ratni dopisnik, kasnije sam nastavio i završio studij. Ne znam na kojem je ratištu Beljak postao slavan, ali znam da je postao poznat po tome što je ratovao protiv hrvatskih zakona, zbog čega je bio pravomoćno osuđen za krađu. Neće nam takav dijeliti lekciju o patriotizmu! Patriotizam je u prvom redu poštivanje hrvatskih zakona”, poručio je je Stier sa izvanredne konferencije za novinare u Karlovcu.

Krešo Beljak se u utorak, tijekom boravka u Samoboru, pred novinarima upitao gdje su bili predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i Stier 1991. godine, kada se on (Beljak) borio protiv današnjeg premijera Srbije i predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, u kontekstu čega je rekao da SNS neće ući u Europsku pučku stranku sve dok Srbija ne uđe u EU. Nasuprot tome, njegov HSS jest, naglasio je Beljak, dio europskih pučana.

Stier je tu izjavu komentirao riječima da Beljaka “jako svrbi što je još u svibnju ove godine, kao predsjednik HSS-a, mogao dići ruku protiv Vučića u Europskoj pučkoj stranci, a to nije učinio”.

Bilo je to na radnoj skupini na koju je bio pozvan i HSS. Znam da su neki tražili i od njega da pošalje pismo, barem, ako neće moći biti prisutan, ali on nije iskoristio priliku koju je kao predsjednik HSS-a imao da kaže što misli, i da je protiv, rekao je.

See also  Bandić izbjegavao pitanja o doktoratu pa doživio verbalni napad