Skip to content

SDP se dodvorava MOST-u: Imamo sličnih stavova s Mostom i mogli bismo surađivati

Nositelj liste Narodne koalicije u 10. izbornoj jedinici Boris Lalovac izjavio je u subotu kako  SDP ima sličnih stavova sa Mostom na temelju kojih bi mogli surađivati

photo11“Dosta smo bliski Mostu po ekonomskim pitanjima i ako bude prilike mogli bi  jako dobro surađivati,” rekao je Lalovac novinarima u subotu na splitskoj Pjaci.

Lalovac se skupa s kolegama s liste Narodne koalicije u 10. izbornoj jedinici Aresonom Baukom i Sđjanom Gjurkovićem, pojavio nenajavljeno  na Pjaci istodobno s početkom  ranije najavljenog predizbornog skupa predsjednika Mosta Bože Petrova na kojem je čelnik Mosta objavio sedam uvjeta SDP-u i HDZ-u za suradnju s Mostom.

“Naša dolazak na Pjacu je neformalna šetnja i koincidencija je s početkom skupa Mosta,” objasnio je Lalovac novinarima koji su ga pitali je li taj dolazak na Pjacu istodobno s Mostovim predizbornim skupom “priprema terena”  za međusobne pregovore.

 “Ja, nevezano za politiku,  imam dobre odnose i poštujem kolege iz Mosta tako da tu nema nikakvih antagonizama između nas i nije mi problem s njima sjesti i popiti kavu,” rekao je Lalovac. On je kazao kako nema nikakvih “dodvoravanja jednih drugima”, ali, kako se izrazio, “imali smo nekih zajedničkih projekata.”  Rekao je kako je SDP podržavao  Zakon o Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) kojeg sada predlaže Most, što također govori o međusobnoj bliskosti.

“Imamo vrlo slične stavove oko smanjenja PDV-a i poreza na dohodak. Oko porezne politike smo dosta bliski tako da ne mislim da ne bi mogli jako dobro surađivati,” rekao je Lalovac.

Na novinarsku opasku kako postoje informacije da  su Mostovci navodno bliski “nekim tajkunima” i upita da li bi Mostova financijska konstrukcija mogla doći iz tog smjera, Lalovac je kazao kako “ne vjeruje da su bliski tajkunima,” te da on osobno nije vidio nijednog tajkuna bliskog Mostu.

“Najbitnije je da bude stabilna vlada jer u listopadu treba donijeti proračun i tu je malo vremena za pregovore. Sigurno ne bi bilo dobro da se to oduži,” kazao je Lalovac.

See also  Holy: ‘Podržavamo SDP-ovog kandidata Josipovića, ali još nismo ‘dogovorili’ suradnju na parlamentarnim izborima’

Dometnuo je kako nam u 2017. godini dolaze velike  obveze na naplatu te kako “ne bi bilo dobro poslati poruku investitorima da imamo nestabilnu vladu do Nove godine.”

Također je rekao kako u Mostovim uvjetima za suradnju sa SDP-om i HDZ-om “ne vidi ucjene.”

Novinari su pitali Božu Petrova kako komentira Lalovčeva pozitivna stajališta o Mostu, te sve učestalije HDZ-ove kritike na račun Mosta posljednjih dana, a on je odgovorio kako se “ne zamara percepcijom niti SDP-a niti HDZ-a.”

(Hina)