Rujan u Verbumu u znaku Majke Terezije

Povodom kanonizacije Majke Terezije i njezina blagdana iz tiska izlazi pet knjiga s više od 1 200 stranica nadahnjujućeg duhovnog štiva koje približava život svetice iz Calcutte bit će dostupno uz posebne pogodnosti

PLAKAT Rujan 2016 Majka Terezija

U nedjelju, 4. rujna u Rimu će papa Franjo Majku Tereziju proglasiti svetom, uoči njezina blagdana koji se obilježava 5. rujna

Tim povodom nakladnik Verbum u rujnu će u svim knjižarama Verbum ali i na web knjižari Verbum.hr održati promidžbenu prodajnu akciju za ključne knjige Majke Terezije koje je objavila naklada Verbum, čitateljima će knjige biti dostupne uz 50% popusta. Zahvaljujući svomu sadržaju knjige omogućuju istinsko upoznavanje s Majkom Terezijom. Akcijom je obuhvaćeno pet knjiga, a popust se ostvaruje na način da se uz jednu kupljenu knjigu dobije 10% popusta, uz dvije 20%, uz tri 30%, uz četiri 40% a uz pet 50% popusta. Knjige koje su obuhvaćene tom akcijom predstavljaju ključne duhovne spise Majke Terezije.

Majka Terezija – Dođi, budi Moje svijetlo potresna je knjiga koja je izazvala je veliko zanimanje svjetske javnosti, jer u njoj su sabrana do sad većinom nepoznata i nedostupna privatna pisma Majke Terezije. Kroz ta pisma, izvatke iz osobnog dnevnika i druge ovdje objavljene zapise ova knjiga poput duhovne autobiografije nanovo prolazi kroz život svetice iz Calcutte. Tako biva osvijetljena sva njezina svetost pritom se otkrivaju dubine i bogatstvo njezina nutarnjeg života ali i dugotrajna duhovna kušnja, tamna noć duše koja više od svega svjedoči o prokušanosti njezine vjere. Knjiga je to koja će potresti i ganuti čitatelja do dna duše!

Svojevrsni nastavak knjige “Dođi, budi Moje svjetlo” je knjiga Majka Terezija – Gdje je ljubav ondje je i Bog u kojoj su objašnjene duhovne borbe Majke Terezije. Mnogo je toga što nas Majka Terezija može naučiti kad smo suočeni sa svakodnevnim borbama ili patnjama koje ponekad mogu biti iznimno teške. Knjiga donosi duhovno bogatstvo Majke Terezije, pokazujući što je vjerovala i mislila o bitnim pitanjima s kojima se suočavaju svi ljudi. Priređivač je o. Brian Kolodiejchuk, MC, koji je priredio i knjigu “Dođi, budi Moje svjetlo”.

Treća knjiga obuhvaćena ovom akcijom je Majka Terezija – Osobni portret jedinstvena knjiga koja donosi pedeset nepoznatih i nadahnjujućih priča iz života Majke Terezije koje je sabrao i priredio o. Leo Maasburg. Bio je mnogo godina blizak pratitelj Majke Terezije putujući s njome po svijetu i svjedočeći nebrojenim nevjerojatnim i malo poznatim događajima. U ovomu osobnom portretu svetice iz Calcutte predstavlja nam zadivljujuće životne priče o njoj koje većina ljudi nije nikad čula, divne i očaravajuće priča o čudesnim događajima koje je imao povlasticu iskusiti u blizini Majke Terezije. Čitatelji su izvrsno prihvatili i knjigu Misli, anegdote, molitve Majke Terezije koja je više pritom godina jedna od najtraženijih do sad objavljenih Verbumovih knjiga. Ova knjiga govori o temeljnom ljudskom pozivu ljubiti i biti ljubljen kroz kolaž misli, anegdota, molitava i meditacija jedne od najvećih osoba našega doba – Majke Terezije. Ovdje probrani duhovni biseri dio su velikoga duhovnog bogatstva koje nam je Majka Terezija ostavila u naslijeđe. Križni put s razmišljanjima Majke Terezije zapravo je iznimno djelo u kojem Majka Terezija kroz svoja razmišljanja poziva nas da krenemo za Kristovim križem, da krenemo u potragu za Ljubavlju raspetom na križu. Izim razmišljanja Majke Terezije, svaka od postaja križnoga puta popraćena je i biblijskim tekstom ali i kratkom molitvom i stihovima pjesme “Stala plačuć’ tužna Mati”, što ovaj križni put čini prikladnim i za osobnu i za zajedničku pobožnost.

Sve u svemu riječ o pet vrjednih knjiga koje zajedno imaju više od 1.200 stranica nadahnjujućeg duhovnog štiva koje približava život svetice iz Calcutte.

Svatko za sebe može odabrati knjige koje želi, a popust ovisi od broja odabranih knjiga (1 knjiga 10%, 2 knjige 20% itd.). Tako je komplet od svih pet knjiga umjesto za 470 kn dostupan za samo 235 kn, tj. uz 50% popusta u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr bez troškova poštarine i dostave na cijelom području Hrvatske.