Skip to content

IZBORI 2016. Petrov: Most u subotu predstavlja jamstva potrebna za postizbornu suradnju

golden gate bridge

Čelnik Mosta Božo Petrov najavio je da će njihova nezavisna lista u subotu predstaviti jamstva koja će tražiti od političkih aktera za eventualnu postizbornu suradnju, istaknuvši da je riječ o jamstvima i načinu na koji političari mogu pokazati da zaista žele raditi, mijenjati Hrvatsku, a ne samo ostati na riječima

“Jutarnji list” objavio je da će Most od drugih stranaka tražiti pet jamstava, a Petrov je ispred Banskih dvora novinarima kazao kako u javnosti postoje različita naklapanja i insinuacije te da objavljeno u novinama nisu izjave članova Mosta.

“Odakle su to oni izvukli i na koji su način sklopili to morate pitati njih”, rekao je.

Najavio je da će Most jamstva predstaviti u subotu te naglasio da nije riječ ni o kakvim ultimatumima. “Riječ o jamstvima i načinu na koji političari mogu pokazati da zaista žele raditi, mijenjati Hrvatsku, a ne samo ostati na riječima”.

Nakon što je objavljen članak u “Jutarnjem” reagirao je HNS uputivši svoje zahtjeve u kojima od Mosta traže “nužna jamstva za svrsishodno i učinkovito sudjelovanje u izvršnoj vlasti”. Petrov na tu temu poručuje: “Što se tiče ljudi u HNS-u, pogotovo (Ivana) Vrdoljaka, ja bih se na njegovom mjestu više brinuo o posjetima određenim državnim ustanovama nakon njegova rada. Što se tiče formiranja buduće saborske većine i Vlade, možemo reći da će Most dosljedno provoditi politiku čistih ruku, a onda se neka drugi zapitaju imaju li čiste ruke”.

Osvrnuo se i na potporu koju je Mostu dala Željka Markić, odnosno “Projekt Domovina”, svojim pozivom da glasaju za njih. Petrov kaže kako mu je najvažnija potpora birača. “Mene ne interesira tko nam od poznatih ili nepoznatih lica, stranaka i udruga daje potporu. Volio bih da nam potporu daju birači na temelju onoga što smo do sada radili”.

Građana je pozvao da se prije dolaska na izbore zapitaju tko je po njima do sada u zadnjih 20 godina “imao šansu odraditi posao, a nije ga odradio i hoće li ponovno za takve glasati”.

“Mi smo oni koji žele odraditi posao, volio bih da nam birači zbog toga daju glas”, poručio je čelnik Mosta.

Novinare je zanimao i njegov stav o potencijalnom referedumu o odcjepljenju Republike Srpske, a Petrov je pozvao “sve aktere u regiji da smanje tenzije”.

“Jednako kao što tenzije dižu desni, dižu ih i lijevi, dižu se i s druge strane. Sve u korist predizborne kampanje. Volio bih da se zapitaju, budući da smo prije dvadeset pet godina imali sličnu retoriku za koju znamo kako je završila, znaju li s čime se igraju”.

(Hina)