Skip to content

IZBORI 2016. Glasnović: HDZ nema monopol na Hrvate u BiH

Nezavisni kandidat za zastupnika dijaspore Željko Glasnović odbacio je u srijedu tvrdnju prvoga s HDZ-ove liste Bože Ljubića da je “svaki glas koji nije za HDZ glas za SDP”, ustvrdio da birači u BiH nisu imali koristi od toga što ih je Ljubić dosad zastupao, te poručio kako HDZ nema monopol nad hrvatskim narodom u BiH

“Izjava što ju je dao prilikom boravka predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u Mostaru nositelj HDZ-ove liste u XI. Izbornoj jedinici Božo Ljubić da svaki glas koji nije za HDZ je glas za SDP dokaz je da gospodin Ljubić smatra kako se samo HDZ bori za interese hrvatskog naroda u BiH. To jednostavno nije točno, a niti su birači u BiH zadovoljni s onim što je HDZ u ovih četvrt stoljeća učinio zalažući se interese hrvatskog naroda”, priopćeno je iz stožera Glasnovića, koji se s nezavisnom listom kandidirao u XI. izbornoj jedinici, u kojoj glasuju hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj.

“Jednako opasnom” smatraju izjavu predsjednika HDZ-a BIH Dragana Čovića kako je uvjeren da će HDZ imati sva tri zastupnika u idućem sazivu Hrvatskoga sabora, što smatraju prejudiciranjem ishoda izbora u BiH, a boje se i izborne prevare.

“To treba biti upozorenje, ne samo promatračima, nego i Državnom izbornom povjerenstvu da se izbori održe na regularan način bez mogućnosti bilo kakve manipulacije, kakvu sadrži izjava Dragana Čovića”, kaže se u priopćenju.

Ističe se kako je Glasnović osobnim primjerom, “kad je trebalo staviti život na kocku, dokazao da je spreman sebe žrtvovati za interese Hrvata u BiH”, a kao dokaz da su birači to prepoznali podsjećaju da je Glasnović nakon prošlih izbora u Sabor ušao kao osmi na listi HDZ-ove koalicije, uz pomoć preferencijalnih glasova.

“Glasnović je dobio 7.374 glasova, a Božo Ljubić kao nositelj te liste samo 2.936 glasova. Za svakog pametnog birača ovo je dovoljno. S takvim kreditom i podrškom biračkog tijela Željko Glasnović na čelu svoje Neovisne liste borit će se za rješavanje cjelokupne problematike hrvatskog naroda u BiH, jer to nije ostvario HDZ dok je petnaestak godine bio na vlasti u Hrvatskoj”, poručuju iz Glasnovićeva stožera.

U priopćenju se upozorava da će “obmana i mito opet biti glavno oružje ‘sluga kneza tame’ za ove izbore”. “Politički kameleoni već dijele teško zarađeni novac hrvatskih poreznih obveznika kako bi utjecali na krajnji ishod izbora. Nemojte se jeftino prodavati i tražite točnu spoznaju stvarnosti kakva jeste. Zajedno ćemo nokautirati sve neprijatelje koji već desetljećima destruiraju jedinstveno hrvatsko biće”, navodi se u priopćenju.

(Hina)

wildflower