Skip to content

Najveća korupcija u Hrvatskoj je u pravosuđu

lobbying 161689 960 720

Predsjednik “Živoga zida” Ivan Vilibor Sinčić ocijenio je u utorak u Zadru, na predstavljanju kandidata koalicije u kojoj je i njegova stranka u IX. izbornoj jedinici, kako je u Hrvatskoj najveća korupcija u pravosuđu

Predstavnici koalicije koju čine stranke Živi zid, Promijenimo Hrvatsku, Udruga Franak i Akcija mladih, a za koju se uvriježio naziv “Jedina opcija”, ustvrdili su da neće koalirati sa SDP-om i HDZ-om.

“To je sustav koji ne funkcionira i demotivira ljude da išta pokušaju. Vrijede dvostruki standardni, za male ljude i velike kriminalce. Kad bi u Hrvatskoj šest mjeseci bio stabilan pravosudni sustav, ova zemlja bi procvjetala”, istaknuo je Sinčić,.

Glavni ekonomski strateg te koalicije Ivan Lovrinović ustvrdio je da nema tog ekonomskog programa koji će Hrvatsku dići na noge ako je s druge strane snažna korupcija.

Marjana Botić iz Akcije Mladih objasnila je zašto je za predstavljanje odabrana blizina Maraskine zgrade.

“Maraska i okolni park najstrašniji su primjer institucionalne korupcije, veze korumpiranih političara i banke pod kriminalnom istragom. Najviše rangirani političari partije HDZ/SDP, od bivših ministara do sudaca, rade na izvlaštenju ovog prostora na štetu građana Zadra i Hrvatske To je ono protiv čega se mi borimo. Istinski, uvijek i svugdje”, istaknula je Botić.

(Hina)

See also  GRMOJA PRIMIRIO PUPOVCA I OBJASNIO MU DVOLIČNOST