Skip to content

Bolnica Rebro uskoro će dobiti vrtić

kbc zagreb rebro

Do kraja godine Klinički bolnički centar Zagreb, jedna od najvećih bolnica u Hrvatskoj koja zapošljava preko pet tisuća ljudi, trebao bi dobiti prvi bolnički korporativni Dječji vrtić u glavnom gradu. Vrtić će imati kapacitet za smještaj oko 200 djece, a prvenstvo pri upisu imat će zaposlenici bolnice

“Velike bolnice u Beču, Münchenu ili Berlinu, imaju korporativne dječje vrtiće kako bi poboljšali uvjete rada svojih zaposlenika, a ako je zaposlenik zadovoljan onda će i pružena usluga pacijentu sigurno biti bolja. To je ideja koja je dugo tinjala u KBC-u Zagreb te mi se posrećilo da sam u ovih sedam mjeseci mandata u dogovoru s gradskim strukturama uspio to i realizirati”, ističe Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

Prvi korak prema otvaranju vrtića je potpisivanje Ugovora o suradnji između KBC-a i Grada Zagreba. Prema ugovoru KBC će Gradu na 15 godina, bez naknade, ustupiti prostor, a Grad će ga urediti i opremiti.

“Danas idemo u projektiranje uređenja 1800 kvadrata prostora koji sada zjapi prazan. Dižemo predškolski standard u četvrti Maksimir i u bolnici Rebro. Mislim da će mame biti najsretnije kad 01.01. sljedeće godine, vrtić i otvorimo”, rekao je na potpisivanju ugovora Milan Bandić (365 RIS), gradonačelnik Zagreba.

Novi vrtić na Rebru funkcionirat će u sklopu Dječjeg vrtića Bukovac, a osim zaposlenika bolnice, smještaj u njemu moći će dobiti i djeca Gradske četvrti Maksimir.

“Ponosni smo što će se otvoriti još jedan vrtić za 10 odgojnih skupina. Time će se i naš vrtić proširiti, a bit će prostora i za nova zapošljavanja”, istaknula je Gordana Lukačić, ravnateljica DV Bukovac.

Za uređenje ovog vrtića Grad će izdvojiti 3,5 milijuna kuna. mreza.tv

See also  Čarobni Broadway i Komedija za najbolji finale festivala Zagreb Classic