Orepić: Zašto nemamo videonadzor nad cijelom Hrvatskom

monitor 1054592 960 720

monitor 1054592 960 720

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić obišao je područja poharana požarima u okolici Šibenika. Uvjeren je da bi reorganizacija Državne uprave za zaštitu i spašavanje poboljšala protupožarnu zaštitu

U posljednja dva tjedna u Šibensko-kninskoj županiji gorjelo je na čak 64 mjesta. Najkritičniji su bili požari otprije dva dana, kada je u Žaboriću i Brodarici vatra nošena olujnom burom ozbiljno prijetila i kućama. Istraga o uzrocima požara još traje.

Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske kazao je da kriminalistički istražitelji intenzivno istražuju sve šta se događa oko požara. Dakle mi svaki dan privodimo od dvije do tri osobe, neke osobe su već bile na poligrafu, konkretno danas su još dvije osobe na obradi, kazao je Kostanić.

Ministar Orepić kazao je kako je problem što na razini cijele države ne postoji videonadzor. Zato što su pare važnije za nekakve bijesne aute, urede, za cijeli niz zapovjednih struktura, razina, crta zapovijedanja, a ne tamo šta treba i gdje treba, kazao je Orepić.

Dva kanadera CL-415 Oružanih snaga RH od jutros su angažirana u gašenju požara na Biokovu. Ondje su kanaderi gasili i jučer prijepodne.

Vatrogasci su jučer oko 16 sati stavili pod nadzor požar koji je u utorak navečer oko 18 sati buknuo na teško pristupačnom terenu južnih padina na šibenskom području na predjelu Borovac.hrt