Skip to content

U Primoštenu u moru prikazan hologram Gospe Loretske

Primoštenci i brojni turisti u subotu navečer gledali kip Gospe od Loreta kako se izdiže iznad mora na površini od 500 kvadrata usubotu. Radi se o virtualnom modelu budućeg spomenika visokog čak 17 metra kojeg će primoštenski načelnik postaviti na vrhu brda Gaj

primosten hologram6

Ovo je već peti put ove sezone da zagebačka tvrtaka za audiovizualne djelatnosti i promidžbu PARKOUR MEDIA u Primoštenu postavlja water screen instalacije, a u idući petka i subote na velikom vodenom zidu Primoštenci i njihovi brojni turisti moći će uživati u koncetu „Pink Floyda“.

„Water screen“ instalacija pravi je hit ovog ljeta, na tisuće ljudi pratili su hologramske povijst Primoštena, uživat će i rock koncertima, međutim mega kip Gospe od Loreta izazvao je posebnu pozornost.

– Hologramske instalacije na vodenom zidu rezultat su novih tehnologija, međutim to ne znači da je Primošten ne njeguje svoju sakralnu baštinu i tradicijsku kulturu. Postavljanje spomenika Gospi na brdu Gaj to potvrđuje – rekao je primoštenski načelnik Stipe Petrina.

Sam kip bit će dovršen do konca godine, a na brdu Gaj već je dovršeno dvije trećine građevinskih radova. Investicija nije ni malo jeftina, Općina Primošten morala prije početka radova izvršiti i arheološka istraživanja, a svaki dan arheološkog kopanja stajao ih je pet tisuća proračunskih kuna. Toj cijeni treba pridodati i 2000 kuna za geodetski snimak i 6000 tisuća kuna za izradu stručnog izvještaja… slobodnadalmacija.hr