Skip to content

Predsjednica republike posjetila Špancirfest

Prvog dana 18. po redu Špancirfesta, u petak, u posjet Varaždinu i Festivalu stigla je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je tom prigodom poručila kako je riječ o jednom od najljepših i najsnažnijih festivala u kontinentalnom dijelu Hrvatske koji ima veliko značenje za turizam toga kraja

DSC 5397

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Varaždin i obišla 18. po redu Špancirfest. Tom je prigodom poručila kako je riječ o jednom od najljepših i najsnažnijih festivala u kontinentalnom dijelu Hrvatske koji ima veliko značenje za turizam toga kraja.

Posjet Varaždinu predsjednica Grabar-Kitarović započela je kratkim susretom s varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom nakon čega je krenula u obilazak Špancirfesta. “Lijepo je biti u Varaždinu i uživam u Špancirfestu. Bila sam i prije nego što sam postala predsjednica. Mislim da je ovo doista jedan od najljepših i najsnažnijih festivala, posebno u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Sviđa mi se atmosfera ulice, načina na koji ljudi reagiraju. Mislim da Špancirfest puno znači za turizam Varaždina, cijelog Zagorja pa i Međimurja”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Tijekom obilaska hrvatska Predsjednica posjetila je Park kreative, Trg tradicijskih obrta, Vinski grad te Vindiland.

DSC 6197

Prije dolaska u Varaždin, predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je Novi Marof i Varaždinske Toplice. Nakon susreta s predstavnicima grada i građanima, Predsjednica je u Novom Marofu obišla tvrtku „Hajduk plastična ambalaža“ u tamošnjoj poduzetničkoj zoni.

“Voljela bih kad bi ovaj sjeverozapad Hrvatske mogli preslikati na cijelu Hrvatsku kada je riječ o poslovanju. Čini mi se da je ovdje razvijen, ne samo poduzetnički duh, nego i razina suradnje i poticanja poduzetništva i to je ono što bismo željeli vidjeti širom Hrvatske”, kazala predsjednica Grabar-Kitarović nakon obilaska tvrtke.

Nakon Novog Marofa Predsjednica je u Varaždinskim Toplicama posjetila Etno kuću „Krpeta“. predsjednica.hr