Skip to content

Opet o prošlosti – Vrdoljak: Ideologija HNS-a nikad nije bila partizani i ustaše već rezultati

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je u subotu kako ideologija HNS-a nikada nije bila “partizani i ustaše, već rezultati”

“Narodna koalicija krenula s je s kampanjom iz Varaždinske županije u kojoj birači svojim glasovima pokazuju koja ideologija treba vladati, a to je ideologija rezultata”, poručio je Vrdoljak sa konferencije za novinare u Zelendvoru pored Varaždina.

Želja mu je, kaže, da, nakon izbora cijela Hrvatska ima takvu šanse kao što ima sjever Hrvatske. “Ovdje je jako puno napravljeno, ovdje je zaposlenosti daleko veća, a nezaposlenost u nekim dijelovima čak ispod europskog prosjeka. Prioritet je u slijedećem periodu raditi na povećanju plaća”, poručio je Vrdoljak. Najavio je i kako će, pobjede li, iduće godine povećati plaće poreznim reformama dok će se u drugom dijelu mandata plaće povećavati daljnjim pozitivnim rezultatima u gospodarstvu.

“Nadam se da se 11. rujna nećemo opeći. Liberalno-lijeva koalicija dva puta je pobijedila kada je država bila u užasnom stanju. Sada krećemo voditi ovu državu kada smo u plusu”, ustvrdio je Vrdoljak.

Njegov zamjenik Predrag Štromar prozvao je ministre u tehničkoj vladi koji su, tvrdi, proteklih sedam odnosno osam mjeseci uporno odbijali sve ideje iz Varaždinske županije dok su u posljednje vrijeme počeli zvati i najavljivati svoj dolazak. “To je sve samo zbog skorih izbora zbog čega su i prije nekoliko dana prihvatili sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca”, kazao je.

Štromar najavljuje i izmjene Zakona o upravljanju državnom imovinom prema kojima bi se državni zemljište, i objekti na tom zemljištu, koji nisu u funkciji dali gradu ili općini na čijem se području nalaze. HDZ-u i i Mostu, tvrdi, nije u interesu da se to pitanje riješi na taj način.

Osvrnuo se i na prozivke ministra Panenića koji je kazneno prijavio predsjednika HNS-a i bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka.
“Ministar Panenić nas optužuje da smo ukrali stiropor koji smo koristili u realizaciji projekata energetske učinkovitosti. No, svaki kvadratni milimetar stiropora koji smo koristili mi imamo i dokumentirano. Naši računi za stiropor su točni, dok ministrovi nisu. Isto tako, kad je ministar gospodarstva bio Ivan Vrdoljak, onda su sredstva bila ravnomjerno raspoređena, a to su mi jučer potvrdili primjerice HDZ-ov načelnik Gornjeg Kneginca i HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa. Sada, kad smo imali Vladu Domoljubne koalicije, sredstva, iz primjerice Ministarstva regionalnog razvoja, su u Varaždinskoj županiji dobivale samo HDZ-ove općine, a ti su podaci javno dostupni”, rekao je Štromar.

See also  Predsjednik Zoran Milanović u društvu supruge posjetio izložbu Kopač

Podsjetio je i na slučaj Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta, odnosno ministra Predraga Šustara koji je “maknuo stavke iz proračuna iako postoji sporazum države i Varaždinske županije”.

“Tako sada država Varaždiskoj županiji duguje oko 11 milijuna kuna”, rekao je Štromar. Panenića je pozvao da ne pokreće kaznene prijave protiv onih koji su radili pošteno i transparentno već protiv onih koji su radili netransparentno ili su pak diskriminirali najrazvijeniju regiju – Sjever.

Ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić je poručio da će već početkom idućeg saborskog saziva u proceduru uputiti izmjene Zakona o regionalnom razvoju te se zalagati za stupnjeve razvijenosti.

(Hina)

shining stone 1