IZBORI 2016 Narodna koalicija predstavila kandidate za 5. Izbornu jedinicu

H20160819000643

H20160819000643

Slavonski Brod – Narodna koalicija predstavila je u Slavonskom Brodu predizborni program i kandidate za 5. Izbornu jedinicu

“Moramo konačno shvatiti da je priča o ’41, o Udbi gotova, da je dosta. Što je bilo bilo je. Pogledajmo se svatko od nas u zrcalo. Ali time se nećemo pomaknut ni korak, to nas samo štopa. A naši konkurenti, naglašavam konkurenti, a ne neprijatelji u poslu, zaradi, bogatstvu gledaju kako se međusobno ‘pljuckamo’ i glođemo. Smiju nam se i kažu ‘ovi ne znaju šta bi sa sobom’. Postoji koalicija koja zna šta bi sa sobom, koju ne proganjaju aveti prošlosti i koja ne liječi osobne i neke druge komplekse na političkom suparniku nego želi sraz ideja”, poručio je Milanović u Slavonskom Brodu.

Predsjednik SDP-a pozvao je i na prestanak podjela unutar hrvatskog društva te je poručio da za njega prva tema debata trebaju biti porezi no, tvrdi, nije naišao na spremnost kod suprotne strane.

“Mi smo za naprednu, konkurentnu, progresivnu Hrvatsku koja će na ljestvicama konkurentnosti rasti svake godine za deset mjesta”, rekao je Milanović. Dodao je i kako je to posao za premijera, ali i da se s tim znanjima nitko nije rodio. “Zadnjih osam mjeseci imamo posla s ljudima koji ne shvaćaju što je u hrvatskom interesu”, tvrdi Milanović.
Dužnost vlade i premijera, kaže, kao da je namjerno obezvrijeđena. “To nije pitanje ideologije i svjetonazora, očitovanja o nekim smiješnim pozdravima. To je pitanje sudbine zemlje i njene konkurentnosti. Mi moramo proizvesti bolje i konkurentnije”, rekao je Milanović navodeći primjer domaćeg turizma koji je rezultat smišljene politike, a što je potrebno i prostoru između Drave i Save.

Nastavak gospodarskog rasta, rast zapošljavanja i smanjenje iseljavanja, rezultati su koje Milanović očekuje od mjera koje će poduzeti Narodna koalicija, a koju, kako kaže, čeka teška borba za glasove u V. Izbornoj jedinici. Dodatne glasove koalicija očekuje iz redova HSS-a kojem je prepušteno područje ruralnog razvoja i poljoprivrede.

“Ulaganje u ruralna područja i poljoprivredu kroz novi zakonodavni okvir koji će jačati obiteljska poljoprivredna gospodarstva” smjer je koji će za ovo područje voditi HSS poručio je Davor Vlaović, potpredsjednik HSS-a i drugi na listi Narodne koalicije u V. Izbornoj jedinici.

Da je vlada na odlasku zbunjena i bez ideja, ustvrdio je i Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a dodajući kako su jedine konkretne mjere koje je aktualna vlada poduzela preuzete od vlade Zorana Milanovića. Vrdoljak se osvrnuo i na kaznenu prijavu koju je protiv njega podnio ministar gospodarstva Tomislav Panenić.
“Ministar me optužuje da sam pomagao jedinicama lokalne samouprave. To i je moj posao. Nisam morao raspisivati natječaje. Danas smo izračunali na tim projektima je posao dobilo 1000 ljudi. Umjesto da je napravio više, ministar koji dolazi iz Slavonije hvali se da to ove godine nije radio”, rekao je Vrdoljak pozivajući okupljene da takvim političarima ne daju Hrvatsku u ruke. Ustvrdio je i kako je te da je ovo bila druga HDZ-ova Vlada koja je pala na pitanju vezanom uz Inu.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja istaknuo je kako je Narodna koalicija dokazala svoju kvalitetu, a uvjeren je i kako će donijeti “nove realne pozitivne promjene”.

Čelnici Narodne koalicije večeras su gostovali i na predizbornim skupovima u Požegi i Novoj Gradiški. (Hina)