Skip to content

IZBORI 2016 Krstičević: Gospodarstvo u središtu HDZ-ova programa

Nositelj HDZ-ove liste u X. izbornoj jedinici Damir Krstičević izjavio je u petak u Splitu kako su predstojeći prijevremeni parlamentarni izbori iznimno važni za Hrvatsku te da vjeruje kako će dužnost preuzeti političari koji će služiti Hrvatskoj

“Ovo su posebni izbori jer vjerujem da će nakon njih Hrvatska napokon dobiti ljude koji će znati našom zemljom, ne vladati, nego joj služiti”, rekao je Krstičević, dodavši da je u središtu HDZ-ova programa razvoj gospodarstva te da oni žele tijekom kampanje na javnoj sceni u dijalogu sa svima provjeriti njegovu provedivost.

Pozvao je sve da poštuju našu povijest te Domovinski rat kao temelj moderne hrvatske države, ali i poručio kako se trebamo okrenuti budućnosti.

“Želim stati pred naše birače i priznati naše pogreške ali i poručiti da smo iz tih pogrešaka naučili i da nam se pogreške više neće dogoditi,” rekao je Krstičević.

Naglasio je da će se HDZ boriti i za one koji nisu glasovali za tu stranku jer su im i oni, kazao je, potrebni kako bi pobijedili u borbi za radna mjesta.

“Trebamo zajedno pobijediti za našu Hrvatsku. Naši prijatelji koji su poginuli sanjali su bolju Hrvatsku a nisu sanjali Hrvatsku koju će mladi napuštati i ostajati bez posla,” poručio je.

Upitan kako komentira sigurnosno stanje u Hrvatskoj s obzirom na zamršene geopolitičke okolnosti, Krstičević je istaknuo kako se u modernom svijetu promijenila paradigma sigurnosti jer su se države ranije pripremale za rat ili obranu od agresije a sada imamo terorstičke napade, izbjegličke krize i elementarne nepogode.

Krstičević je pritom rekao da oni žele uspostaviti koncept domovinske sigurnosti, donijeti strategiju nacionalne sigurnosti te modernizirati Oružane snage i obrambenu strategiju Hrvatske.

Komentirajući informacije iz medija prema kojima će u slučaju izborne pobjede HDZ-a on biti ministar obrane, Krstičević je rekao kako je “na raspolaganju svojoj državi,” ali da mu prioritet nisu fotelje nego ga zanima, kako se izrazio, ukupna pobjeda u korist Hrvatske.

See also  Sustav domovinske sigurnosti dobro odgovorio na dvije paralelne krize

Drugi na HDZ-ov listi u X. izbornoj jedinici Andro Krstulović Opara rekao je da je nedavno napustio dužnost savjetnika u Uredu predsjednice Republike jer se želi politički angažirati.

“Borit ću se za Split i Dalmaciju da to područje ne bude samo zagušena destinacija za jeftine turiste od kojih našim ljudima ostaju samo mrvice. Potreban je cjelokupan gospodarski razvoj južnog dijela Hrvatske”, rekao je taj kandidat. Upitan jesu li točne informacije prema kojima će on biti HDZ-ov ministar kulture, Krstulović je rekao da ga zanima “samo Split”.

Za aktualnog ministra Zlatka Hasanbegovića rekao je kako o njemu ima pozitivno mišljenje te da Hasanbegovićevo znanje mogu biti iskorišteni u Saboru ili Vladi.

“Hasanbegović je taknuo osinjak, uveo je transparentno financiranje nevladinih udruga i zasmetao je mnogima, i to je bio glavni razlog kampanje protiv njega,” kazao je Krstulović Opara.

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, koji je četvrti na listi rekao je da je Split za vrijeme SDP-ove Vlade investicijski stagnirao i da tamo ne postoji ni jedan projekt od nacionalne važnosti. “Bez jakog Splita nema jake Dalmacije, a bez jake Dalmacije nema jake Hrvatske,” zaključio je Škorić.

Predsjednik dubrovačkog HDZ-a i sedmi na listi Mate Franković rekao je kako se zauzima za donošenje zakona kojim će se spriječiti kandidiranje pravomoćno osuđenih dužnosnika.

Četrnaesti na listi Milan Kujundžić rekao je, upitan zašto se vratio u HDZ, da se ta stranka promijenila dolaskom Andreja Plenkovića na čelo mjesto i da on u tome želi sudjelovati. (Hina)

croatia 68