Skip to content

UPRAVLJANJE LJUDSKIM POTENCIJALIMA

U današnjem globaliziranom svijetu i moderniziranim kompanijama nužno je poznavati ljudski faktor za postizanje efikasnosti i učinkovitosti kompanija. Stoga upravljanje ljudskim potencijalima, zvanje i resursi, postaju sve značajnije i cjenjenije

Upravljanje ljudskim potencijalima MalaUdžbenik pristupa problematici upravljanja ljudskim potencijalima na jedan cjelovit i sveobuhvatan način dijeleći područje na pet osnovnih cjelina

U uvodnom dijelu autor kroz upoznavanje čitatelja s demografskim, tehnološkim i drugim trendovima objašnjava stratešku važnost ljudskih potencijala te etike u upravljanju ljudima. Drugi se dio odnosi na pridobivanje i smještanje novozaposlenih u organizaciju, a autor detaljno opisuje analizu posla, planiranje ljudskog kadra kao i proces testiranja, intervjuiranja i selekcije. Treći dio autorovog djela nazvan je testiranje i razvoj, a naglasak je na stalnim promjenama u organizacijama, ali i izvan organizacija te na alatima upravljanja ljudskim potencijalima koji potpomažu razvoj i napredovanje zaposlenika u organizacijama. U dijelu o kompenzacijama autor objašnjava stratešku važnost nagrada za zaposlenike, ali i organizacije te se u posljednjem dijelu bavi detaljno o važnostima odnosa sa zaposlenicima.

Bogatstvo knjige leži u sveobuhvatnom pristupu, ali i primjerima raznih globalnih i internacionalnih kompanija, kao i obrascima iz područja upravljanja ljudskim potencijalima koje čitatelj može lako koristiti u praksi. Stoga je djelo namijenjeno ne samo studentima, nego i stručnjacima iz područja te onima koji to žele postati. Dodatno, autor se u djelu osvrće i na važnost ljudskih potencijala u manjim i poduzetničkim kompanijama što je rijetkost za ovakve tipove udžbenika. Globalno izdanje nadopunjeno je kako bi sadržavalo i proširenja koja su važna čitateljima izvan SAD-a.

Kratki sadržaj:

UVOD
Uvod u upravljanje ljudskim potencijalima
Jednake mogućnosti i zakon
Uloga menadžera u strateškom upravljanju ljudskim potencijalima

REGRUTIRANJE I RASPOREĐIVANJE
Analiza radnog mjesta
Planiranje i pribavljanje kadrova
Testiranje i selekcija djelatnika
Intervjuiranje kandidata

OSPOSOBLJAVANJE I RAZVOJ
Osposobljavanje i razvoj djelatnika
Upravljanje radnom učinkovitošću i procjenjivanje
Poučavanje, karijere i upravljanje talentima

KOMPENZACIJA
Uspostavljanje strateških platnih planova
Plaća po učinku i novčani poticaji
Beneficije i socijalne usluge

ODNOSI S DJELATNICIMA
Etika, pravda i ispravno postupanje u upravljanju ljudskim potencijalima
Radni odnosi i kolektivno pregovaranje
Sigurnost i zdravlje radnika na radu
Upravljanje ljudskim potencijalima na globalnoj razini
Upravljanje ljudskim potencijalima u poduzetništvu
G. Dessler je profesor područja poslovne administracije na Florida International University na Floridi, Miami. Pored brojnih stručnih i znanstvenih članaka iz područja upravljanja ljudskim potencijalima, autor je i desetaka knjiga u istom području.

See also  Umalo ugašena milost

Izdavač: Mate d.o.o.
Opće informacije: Integralni uvez, 786 str., 21,0 x 26,0 cm
12. globalno izdanje
Cijena: 514,50 kn
Online cijena: 463,05 kn

Za narudžbe molimo kontaktirajte: mate@mate.hr ili 01 4500 302