Ovih nekoliko koraka pravilne i potpune rutine njege hidratizirat će Vašu kožu kako bi ona zadržala svjež i zdrav izgled i u zrelim godinama

eyes 1

Suhi zrak, izloženost visokim temperaturama te genetske bolesti kao što su psorijaza, dijabetes i dermatitis neki su od najutjecajnijih čimbenika koji pospješuju nastanak suhe i dehidrirane kože. Dehidrirana koža također može biti posljedica starenja, pretjeranog izlaganja suncu te raznih vrsta alergija.

Zdrave životne navike, pametni izbor namirnica i unos tekućine važni su održavanju zdravlja kože, no za najbolji učinak u održavanju čvrstoće i sjaja kože prijeko je potrebna pravilna rutina njege kože izvana, a ne samo iznutra. Zaokružena njega će hidratizirati kožu te je zaštititi od vanjskih utjecaja i prijevremenog starenja.

Da bi održali Vašu kožu zdravom, sjajnom i njegovanom, usvojite ovih 5 ključnih pravila u svakodnevnoj, odnosno tjednoj njezi kože.

Prvi korak je čišćenje lica

Temeljito jutarnje i večernje umivanje mlakom vodom uklonit će nečistoće i ostatke makeup-a s Vaše kože. Izbjegavajte agresivna sredstva koja dodatno isušuju kožu, umjesto toga birajte blage preparate u obliku pjene, gela ili mlijeka za čišćenje s aktivnim sastojcima prilagođenima vašem tipu kože.

Specijalizirana dopunska njega

Nanošenje tonika, losiona ili seruma izbalansirat će Vašu kožu te je pripremiti za hidrataciju, lokalizirano djelovati na problematična mjesta te joj pružiti specijaliziranu i potpuniju njegu. Ovisno o prepratima, mogu se koristiti zasebno ili prije kreme kako bi njega kože bila što potpunija, a koža ostala hidratizirana tijekom dana i noći.

Nanošenje dnevne i noćne kreme za lice

Vrlo je važno pažljivo odabrati dnevnu i noćnu kremu te kremu oko očiju koja odgovara Vašem tipu kože. Tip kože će odrediti poželjne sastojke u dnevnoj i noćnoj kremi, a pritom su svakako poželjni aktivni sastojci koji održavaju optimalnu razinu vlage, štite kožu od vanjskih štetnih utjecaja danju te je regeneriraju noću.

Piling

Ovisno o tipu i osjetljivosti kože, 1-2 puta tjedno vrlo je važno napraviti temeljit piling kako biste uklonili nečistoće na površini te osigurali koži da diše. Uklanjanje odumrlog površinskog sloja poboljšat će cirkulaciju i omogućiti dubinsku hidrataciju.

Maske

Poželjno je barem jednom tjedno nahraniti kožu maskom za lice. Intenzivniji tretman koji pružaju maske za lice odaberite prema potrebama svoje kože, a za najbolji učinak nanesite ih nakon čišćenja ili pilinga lica. lijecnik.hr

Leave a Reply