Kako domaća, crna kava skida celulit i briše bore?

Skuhajte kavu na uobičajen način, pa je sipajte u kalupe za led i pustite da se zamrzne. Kockicama ledene kave pređite preko lica i tijela kada vam je potrebno da brzinski osvježite izgled kože

cup 1Ako pomiješate kavu s malo maslinovog ulja ili maslaca, dobit ćete odlično sredstvo za tijelo koje će smanjiti celulit na bedrima i stražnjici.

Ukoliko ste ljubitelj domaće crne kave, ovo su dobre vijesti za vas. Otkrivamo vam 8 fantastičnih načina da maksimalno iskoristite svoju omiljenu kavu.

1. Šalica kave je sastavni dio jutarnjeg rituala koji nas razbuđuje i priprema za početak dana.

2. Ispijanje kave podstiče rad probave, pa se nameće i kao odličan alat prilikom mršavljenja i dijeta – osobito ako pijemo crnu, domaću kavu bez mlijeka i šećera.

3. Znanstvenici su potvrdili njen blagonaklon učinak na prevenciju bolesti srca, dijabetesa i rizika od Alzheimerove bolesti.

4. Zrnca svježe mljevene kave možete upotrijebiti kao jeftin piling za tijelo. Njima možete istrljati sve, od kože lica, vrata i udova, do tvrde kože na stopalima.

coffee 15. Ako pomiješate kavu s malo maslinovog ulja ili maslaca, dobit ćete odlično prirodno sredstvo za tijelo koje će smanjiti celulit na bedrima i stražnjici.

6. Skuhajte kavu na uobičajen način, pa je sipajte u kalupe za led i pustite da se zamrzne. Kockicama ledene kave pređite preko lica i tijela kada vam je potrebno da brzinski osvježite izgled kože.

7. Napravite jeftinu kremu protiv bora: pomiješajte pola šalice ohlađene crne kuhane kave s malo raženog brašna i jednim žumanjkom, pa ovom pastom osvježite izgled lica dva do tri puta dnevno.

8. Uklonite neugodne mirise iz hladnjaka uz pomoć kave. U hladnjak stavite nekoliko zrnaca kafe i ona će za dan ili dva “upiti” sve nečistoće. Sličan efekt postići ćete i ako u hladnjaku ostavite praznu vrećicu kave. vijesti.rtl.hr