Google Maps za Android dobio podršku za SD kartice

Korisnicima Googleovih mapa s novom nadogradnjom stižu i razne novosti. Najveća među njima je da će ovaj popularni servis sada moći raditi u Wi-Fi only modu, a svakako nije zanemariva ni opcija da ćete offline zone od sada moći pohranjivati na SD karticama i na taj način uštedjeti prostor za pohranu na uređajima

map 5U Googleu su svjesni kako mobilne usluge nisu iste kvalitete u svim područjima i to je razlog zbog kojeg dodaju spomenuti Wi-Fi only mod u svoje popularne karte. Taj će mod omogućiti korisnicima korištenje karata offline što će smanjiti potrošnju podataka putem mobilnih mreža, a djelomično će se oslanjati na ranije skinute podatke. Barem donekle.

Taj mod će, zapravo, i dalje koristiti podatkovni promet na mobilnim uređajima, ali uz tendenciju da skida većinu informacija putem bežične mreže kada god je to moguće. Možda se to u prvi mah i ne čini kao nešto revolucionarno po pitanju uštede prometa, no oni koji vječito muku muče s potrošnjom megabajta taj će potez itekako cijeniti.

Još jedan novi dodatak, kojeg će korisnici zasigurno dočekati raširenih ruku, je mogućnost pohrane podataka za offline korištenje mapa na SD kartice. Offline područja uglavnom zauzimaju dosta prostora i oni koji često putuju nerijetko su morali brisati ranije spremane zone kako bi mogli dodavati nove. Uz novu nadogradnju više nećete morati brinuti koliko mjesta imate na svojim uređajima, a ponestane li vam slobodnog prostora moći ćete jednostavno dodati većeg kapaciteta.

Uz ove dvije najveće promjene tu je još nekoliko noviteta. Tako je Google dodao nove opcije za one koji se ne koriste vlastitim prijevozom. Uz mogućnost usporedbe servisa za prijevoz putnika, poput Ubera, korisnici će moći usporediti i druge servise, kao što su Go-JEK i Grab. Gett, Hailo i MyTaxi također dobivaju dodatne opcije za usporedbu, dakako, tamo gdje su dostupni. ictbusiness.info