Prednosti limunovog soka za vašu kožu

Limunov sok krcat je vitaminima stoga je upotrebljiv i kao hrana i kao kućni pripravak za mnoge poremećaje. Ono što je manje poznato je da limun ima mnoge prednosti kada se stavi direktno na kožu

woman l

Koji su to benefiti? Kako nanijeti limun za optimalne rezultate?

Prednosti limunovog soka na koži

Kiseline u limunovom soku možda neke ljude iritiraju stoga budite sigurni da razrijedite limunov sok s vodom prije nego što ćete ga nanijeti.

Neke prednosti uključuju

1. Smanjuje ožiljke i staračke pjege

Diskoloracija izazvana ožiljcima, nekim kožnim bolestima i staračke pjege mogu se umanjiti primjenom limunovog soka na ta područja. Može se i korisno primijeniti kod spavanja, ostavite limun na koži tijekom noći.

2. Pomaže u liječenju akni

Limunov sok ima prirodna antibakterijska svojstva što ga čini dobrim izborom u pomoći kod liječenja akni i preveniranju daljnjeg izbijanja. Upotreba limunovog soka na mitesere pokazala je da smanjuje učestalost i ozbiljnost mitesera. Ostavite li sok od limuna na akne i mitesere preko noći, budite sigurni da ga isperete u jutarnjim satima.

3. Ljuštenje

Limunov sok je prirodni piling budući da limunska kiselina djeluje kao blagi piling koji odstranjuje gornji sloj mrtvih stanica kože. Ovo će rezultirati glatkom puti ako se koristi redovito.

4. Ostale prednosti

Ostale prednosti korištenja limunovog soka mogu uključivati posvjetljivanje kože, vlaženje i toniranje masne kože kao i u borbi protiv bora.

Postoje različiti načini kako limunov sok upotrijebiti koži, ovisno o tome što želite postići s tim procesom i ovisno o vašem tipu kože.

Savjeti i upozorenja za upotrebu limunovog soka na koži

1. Senzacija peckanja

Limunov sok može izazvati peckanje zbog limunske kiseline. Pomiješajte limunski sok s vodom ukoliko ne možete tolerirati peckanje i žarenje. Počnite s miješanjem limunovog soka i vode s rješenjem pola pola, a zatim prilagodite smjesu ovisno o tome kako ga osjeća vaša koža.

2. Suha koža

Limunov sok na suhoj koži može stanje samo pogoršati. Ako imate suhu kožu budite sigurni da koristite dobru hidratantnu kremu nakon što na kožu stavite limunov sok. Limunov sok i med također čine dobru antibakterijsku kombinaciju koja izvrsno vlaži. Ako vam je koža masna, pokušajte s kombinacijom limunovog soka sa sokom od krastavaca.

3. Smetnje tematskim tretmanima

Iako je limunov sok pokazao antibakterijska svojstva, svakako konzultirajte vašeg pružatelja usluga ako ćete ga koristiti za druge tematske tretmane kože. Limunov sok može zapravo ometati druge lijekove koje primijenjujete na koži.

4. Dobra frekvencija

Upotrebljavate li limunov sok na koži svaki dan, to može dovesti do suhe, oštećene kože koja je podložnija infekcijama. Sve dok ne znate kako će limun reagirati na vašoj koži nemojte ga upotrebljavati više od svakog drugog dana. Možda je za učinak koji tražite potrebno više vremena, no možda ćete manje patiti od nekih nuspojava.

5. Držite ga podalje od direktne izloženosti suncu

Kada nanesete limunov sok na kožu budite sigurni da ne izlazite na sunce, a isto tako upotrijebite visoki zaštiti faktor ako baš morate van. Limunov sok vašu će kožu učiniti osjetljivijom na opekline što će rezultirati oštećenjem kože. lijecnik.hr