Za otok Lokrum oduvijek su vezane priče i legende – mistične, ponekad strašne, zanimljive i uzbudljive. Međutim, ono što su imale zajedničko bila je ljubav, kako prema samom otoku, tako prema supružnicima, ljubavnicima, zabranjenim strastima. Stoga su u upravi JU Lokrum osmislili novu turističku atrakciju “Stazu poljubaca”

Lokrum 1

“Brojne romantične legende i prirodne ljepote navele su nas da izaberemo 10 punktova na otoku koji simboliziraju ljubav te im posvetimo nekoliko riječi u brošuri kako bi posjetitelji na tim mjestima zabilježili svoje posebne trenutke.

Uvala Portoč, Benediktinski samostan Sv. Marije, Maslinik, Maksimilijanovi vrtovi itd. samo su neka od nezaobilaznih mjesta na otoku koje povezuje skladna pričica, osmišljena kako bi istovremeno upoznala posjetitelje s predivnim dijelovima otoka i njegovim zanimljivostima, inspirirala da ih obiđu te na društvenim mrežama podijele fotografije koristeći hashtag #LoveLokrum.

Brošura sadrži perforaciju s razglednicom, kako bi posjetitelji i na ovaj način podijelili s ostatkom svijeta svoju ljubav prema Lokrumu”, javljaju iz JU Rezervat Lokrum piše Dubrovniknet team.

Leave a Reply