Tajne Griča: Zagreb – Gornji grad do 30. rujna

Ova originalna interaktivna noćna tura odvija se na ulicama Gornjeg grada, a pruža dozu tajanstvenosti s elementima kazališta. Glumci odjeveni u povijesne kostime oživljavaju poznate događaje i legende iz povijesti Zagreba tijekom šetnje po nekim od najpoznatijih gradskih lokacija

croatia zagreb events secrets of gric

Interaktivna kazališna noćna tura Tajne Griča namijenjena je posjetiteljima i građanima Zagreba koji žele upoznati povijesnu i tajnovitu stranu glavnoga grada. Posjetitelji aktivno sudjeluju u različitim igranim događajima iz povijesti Zagreba, od kojih će ih neki naježiti, a neki raznježiti.

Obilazak je temeljen na povijesnim činjenicama, na romansiranoj povijesti preuzetoj iz romana Marije Jurić Zagorke, te na poznatim gradskim legendama. Noćna tura “Tajne Griča” posebna je zbog večernjeg termina te kostimiranih povijesnih i fikcionalnih likova koji na slikovit i interaktivan način predstavljaju gradsku povijest, te jamče novi doživljaj poznatih lokacija.

Mjesto okupljanja je križanje Mesičke i Ilice, kod spomenika fra Andriji Kačiću Miošiću. Grupu dočekuje vodič odjeven u crni plašt.

Tijekom obilaska, posjetitelji susreću Mandušu, te Neru i Sinišu iz Zagorkinih romana, ali i Petricu Kerempuha i njegovu glumačku družinu koja će im kroz predstavu ispričati priču o seljačkoj buni i Matiji Gubcu. Tu su još i vitezovi, nažigač i noćobdija, pokoja prava vještica, kao i razni drugi likovi i događaji iz udžbenika i romana, isprepleteni u zavodljivu i tajanstvenu priču o Gornjem Gradu.
Šezdesetak minuta šetnje po Griču, uz svjetlo lanterni i druženje sa Zagorkom u svakom je slučaju sjajan početak ljetne večeri.

Tajne Griča prepoznate su kako u široj javnosti, tako i među strukom kao jedinstveni projekt, čija je originalnost, kvaliteta i kreativnost nagrađena:

Croatian business tourism 2012. – nagrada za najbolji marketinški program hrvatskog poslovnog turizma 2012.

Hrvatska turistička zajednica „Doživi Hrvatsku – Experience Croatia 2013.“ – priznanje u kategoriji Kulturni itinerer 2013. godine. croatia.hr