Park Zrinjevac od 5. do 14. kolovoza ponovo će postati pogodnim mjestom okupljanja uz opuštenu atmosferu Plesnih večeri koje se održavaju kao dio projekta pokazljivog propitivanja identiteta pojedinih zagrebačkih razdoblja (tzv. „vremeplov“) Turističke zajednice grada Zagreba

Plesne večeri na Zrinjevcu 1

Plesne večeri na Zrinjevcu osmišljene su po uzoru na svojedobno popularne plesnjake i nastupe puhačkih orkestara koji su bili jedan od simbola bogatog društvenog života u središtu Zagreba. Uz večernje plesnjake, posjetitelji će se na Zrinjevcu moći osvježiti zanimljivom ponudom pića i slatkih delicija.

Glazbeni paviljon je još 1891. postao prepoznatljivim mjestom održavanja promenadnih koncerata, stoga će tijekom ovog kolovoza biti kulisom za čak deset različitih plesnih koncerata. Tako će svi posjetitelji moći zaplesati uz ritmove Swinga i Rock’n’Rolla, a za mlađe generacije najavljen je program uz ljetnu tropsku house glazbu koja u Zagreb donosi dašak havajskog ugođaja. Osvježeni koncept već tradicijskih Plesnih večeri, donosi i dvije gatsbyjevske večeri, koje će Zrinjevac ispuniti Charlstonom, a za sve ljubitelje bržih ritmova, tu su i tri posebne plesne večeri u kojima će se smjenjivati Jive, Salsa i Tango.

Jedan od glavnih aduta ovog ovoljetnog projekta raznovrsnost je glazbenog i zabavnog programa, kojim će se dodatno upotpuniti bogata ljetna ponuda Hrvatske prjestolnice. Djelatno doba je od 11 do 23 sata, a glazbeni program uživo počinje svaku večer u 20 sati. Pritom ako kojim slučajem bude loše vrijeme koncerti se otkazuju.

Plesne večeri na Zrinjevcu 2