Skip to content

Trikovi za šminkanje

Kako bi u svakoj prilici zablistali, važno je da znate kako se pravilno nanosi šminka na lice. Pravilno nanošenje šminke na lice će vam pomoći da istaknete sve atribute, kao i da savršeno sakrijete sve nedostatke

photo Beto Silvestre

Kako bi u svoj prilici bili lijepo našminkani, u nastavku vam donosimo nekoliko pravila kojih se prilikom šminkanja trebate pridržavati

Vrlo je važno koju količinu rumenila nanosite na svoje lice. Ako pretjerujete s količinom rumenila koju nanosite na svoje lice, vaše lice će izgledati beživotno, starije i suho. Najbolja rumenila za lice kojima ćete postići prirodan i svjež izgled lica su kremasta rumenila, koja možete nanijeti na lice pomoću prstiju. Takvu vrstu rumenila jednostavno nanesite na lice nakon nanošenja tekućeg pudera. Uz pomoć ove vrste rumenila, vaše lice će izgledati zategnuto i zdravo.

Trajni mat ruž će omogućiti vašim usnama da tijekom cijelog dana budu u svom punom sjaju. Takva vrsta ruževa se najčešće prodaje u obliku sjajila, a nanosi se putem malih spužvastih četkica. Ako vam ovakva vrsta ruževa nije najdraža, možete produljiti trajanje bilo koje vrste ruža uz pomoć olovke za usne, tekućeg pudera ili korektora za lice.

Za potpuno prekrivanje podočnjaka ispod očiju, najbolje je koristiti tekuće korektore, koji bi trebali biti svjetliji za dvije nijanse od nijanse vaše kože. Tamne podočnjake nećete moći prekriti uz pomoć svjetlije nijanse korektora, nego uz pomoć korektora u boji kože ili korektora s narančastom nijansom.

Tekući puder mora biti osnova vašeg šminkanja. Kako bi prekrili akne te ostale problematične dijelove vašeg lica, najbolje je da koristite tekuće pudere, gušće teksture koji jače prekrivaju sve nedostatke na koži. Gusta četka od sintetičke dlake, će vam pružiti besprijekoran ten.

Najbolja sjenila za oči su kremasta, jer se najjednostavnije nanose, te su vodootporna. Kremasta sjenila mogu nanositi i žene koje ne znaju najbolje baratati suhim sjenilima.

Prilikom nanošenja maskare, važno je koristite maskaru koja odgovara vašim trepavicama. Pa se tako za rijetke i duge trepavice preporučuje kraća i gušća četkica maskare, a za kratke trepavice se preporučuje maskara s dugim dlačicama na četkici. savjetnica.com