Skip to content

Brač Film Festival od 11. do 13. kolovoza

S izabranim ostvarenjima recentne svjetske filmske produkcije od 11. do 13. kolovoza u Supetru na otoku Braču održat će se drugo izdanje Brač Film Festivala, koji svojim programom upotpunjuje kulturnu manifestaciju “Supetarsko lito”

brac film festival

Za glavni program priređene su projekcije projekcije filmova za djecu te kratkometražni i dugometražni program, a za popratni izložbe, radionice i glazbeni program.

Jutarnji sati rezervirani su za najmlađe – prikazat će se tri filma i te će se projekcije održavati u Narodnoj knjižnici.

Ove su godine na programu “Operacija Arktik”, norveški film prikazan u službenoj selekciji Sundance Kids progama, animirani francuski “Phantom Boy”, prikazan na ovogodišnjem Animafestu, te nagrađivani nizozemski “Pozdrav od Mikea”, koji je imao više od sto tisuća gledatelja.

Dugometražni program održava se u večernjim terminima u ljetnom kinu Supetar, a otvara ga film Dalibora Matanića, “Zvizdan”, koji je, među ostalim, osvojio i nagradu na prestižnom Canneskom filmskom festivalu.

Drugu večer prikazat će se turski film “Mustang” redateljice Deniz Gamze Erguven, koji je bio nominiran za Oscara, dok će festival zatvoriti u Veneciji nagrađena srpsko-hrvatska koprodukcija, “Ničije dijete” Vuka Ršumovića.

Kratkometražni filmski program održat će se u amfiteatru Waterman Resorta, s uratcima studenata filmskih akademija iz cijele regije.

U sklopu festivala u Galeriji “Supetarskog lita” otvorit će se izložba “Muzička kutija” akademske slikarice Ivane Puljić, na kojoj ta splitska umjetnica predstavlja tehniku slikanja voskom.

Brač Film Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Supetra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Turističke zajednice Grada Supetra. (Hina)

11. kolovoza

11:00 DJEČJI PROGRAM
Operacija Arktik
Narodna knjižnica
21:30 OTVORENJE FESTIVALA
GLAVNI PROGRAM
Zvizdan
Ljetno kino
00:00 AFTER PARTY
ROSO bar

12. kolovoza

11:00 DJEČJI PROGRAM
Phantom Boy
Narodna knjižnica
20:30 OTVORENJE IZLOŽBE
Ivane Puljić
Galerija Supetarskog Lita
21:30 GLAVNI PROGRAM
Mustang
Ljetno kino
21:30 KRATKOMETRAŽNI PROGRAM
Amfiteatar Waterman Resorts
00:00 AFTER PARTY
ROSO bar

13. kolovoza

11:00 DJEČJI PROGRAM
Pozdrav od Mikea!
Narodna knjižnica
21:30 ZATVARANJE FESTIVALA
GLAVNI PROGRAM
Ničije dijete
Ljetno kino
00:00 AFTER PARTY
ROSO bar