Treći DANI TEATRA GAVRAN na Malom Lošinju

Zaboravi Hollywood 1

Treći DANI TEATRA GAVRAN održat će se na Malom Lošinju tijekom srpnja i kolovoza ovog ljeta. Festival se otvora u srijedu 27. srpnja pretpremijrnom izvedbom komedije Mire Gavrana “Zaboravi Hollywood”

Zaboravi Hollywood 1

Tijekom protekla dva desetljeća drama „Zaboravi Hollywood“ premijerno se izvodila na mnogim pozorinicama od Hrvatske, Austrije i Slovačke pa do daleke Indije, nailazeći na dobar prijem publike i kritike. Glavni junaci ove neobične priče profesijom su glumac i profesor na kazališnoj akademiji, ali i mladi kazališni amater koji već godinama pokušava položiti prijemni ispit i postati glumac profesijom. Susret mentora i zanesenog učenika, zahvaljujući njihovim različitim karakterima, rezultirat će dramatičnim i komičnim sukobima, koji će uz izobilje humora razotkriti do kraja i njih dvojicu i glumačku profesiju.

Minuciozna režija uglednog hrvatskog redatelja Miroslava Međimoreca, glumačke bravure majstora komike Željka Königsknechta ali i mladog nadarenog Jakova Gavrana jamac su gledateljskog zadovoljstva.

Zatim će (3. kolovoza) biti izvedena hit komedija „Pivo“ koja je u prvoj godini igranja dosegnula pedest repriza. Pritom je redateljica Helene Buljan, a u glavnim ulogama nastupaju Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran. Riječ je o duhovitoj priči koja na dramatičan način progovara o odnosu oca i sina tijekom dugih šezdeset godina.

Potom je 17. kolovoza na rasporedu Gavranova nagrađivana uspješnica komedija „Sladoled“ u režiji Borisa Svrtana, u kojoj glavne uloge igraju Ana Vilenica i Mladena Gavran interpretirajući složen i dirljiv odnos majke i kćeri koji se među njima odvija tijekom šest desetljeća.

Zaboravi Hollywood 2

I na kraju u 24. srpnja ova festivalska revija bit će zatvorena još jednom izvedbom komedije „Zaboravi Hollywood“

Sve ovoljetne predstave trećih Dana teatra Gavran bit će izvodene na Ljetnoj pozornici Kina „Vladimir Nazor“ u Malom Lošinju.

Teatar GAVRAN u četrnaest godina svoga postojanja i plodnog djelovanja uz redovite je izvedbe u Zagrebu, proputovao stotinjak gradova i naselja diljem Hrvatske ali i nastupao je i na mnogobrojnim gostovanjima u Austriji, Mađarskoj, Slovačkoj, Belgiji, Poljskoj, Češkoj, Bosni i Hercegovini, Njemačkoj…

Zaboravi Hollywood druga verzija plakata