Na svim cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, ali i u obratnom smjeru, promet je vrlo gust, vozi se u kolonama koje se sporo kreću, a na nekim cestama kolone povremeno stoje

Vrlo je gust promet na većini cesta pa se vozi u koloni i uz povremene zastoje:

 – na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2, između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok (kolona u smjeru mora koja se sporo kreće duga je oko 9 km). Na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 6 km, a na naplati Demerje 2 km.

Na pojedinim dionicama gust promet u oba smjera:

– na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena (smjer Goričan) kolona je oko 1 km;

– na autocesti A7 pred naplatom Rupa i na dionici u smjeru Krka, pa se vozila zaustavljaju prije tunela Burlica;

– na riječkoj obilaznici kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre; duž Jadranske magistrale (osobito na dionici Novi Vinodolski-Senj, na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska);

– s otoka Krka u smjeru kopna kolona je 4 km, a u smjeru Krka oko 1 km, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Gužve na graničnim prijelazima

Zbog usporenog prometa u Sloveniji poslije graničnog prijelaza Macelj, na naplati Trakošćan (autocesta A2) kolona je oko 3 km. Zbog stajanja u tunelu vozila se zaustavljaju ispred tunela Frukov Krč i Đurmanec.

Zbog veće sigurnosti i protočnosti prometa na autocesti A1, između odmorišta Jasenice i Marune, (od 237+200 km-232+800 km) u smjeru Zagreba zatvoren je trak za spora vozila. Vozi se u koloni koja je u pokretu, uz povremene zastoje.

Zbog čestih prometnih nezgoda u vožnji u koloni HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te pripaze na sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: ulazak: Karasovići, Rupa, Plovanija, Kaštel, Nova Sela, Gabela (1 sat), Kamensko (1 sat), Gornji Brgat (1 sat), Zaton Doli; izlazak: Bregana, Bajakovo (do 3 km), Ličko Petrovo Selo (1 sat, Klek; oba: Metković (ulaz 2 sata, izlaz 1 sat), Macelj (izlaz kolona 2,5 km, čeka se oko 1 sat) i Goričan.

Pojačan promet na trajektnim pristaništima

Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema otoku Cresu (Brestova, Valbiska), Rabu (Stinica) i Pagu (Prizna) te u trajektnim lukama Zadar i Split, a povremeno i u pristaništima s otoka prema kopnu. (Hina)

photo Josh Felise

Leave a Reply