Odabrani kandidati za 13. Međunarodno natjecanje Ferdo Livadić

40.SGJ vecer pobjednika 2015 bilic

40.SGJ vecer pobjednika 2015 bilic

Prosudbena komisija 13. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić (koja djeluje u sastavu Vladimir Kranjčević, Zoran Juranić, Gernot Suesmuth, Ivana Kocelj i Srećko Bradić) odabrala je kandidate za ovogodišnje natjecanje. To su (abecednim redom) Ardemus Saxophone Quartet iz Nizozemske, violončelist Sebastian Bertoncelj  iz Slovenije, mezzosopranistica Iva Krušić iz Hrvatske, pijanist Lovre Marušić iz Hrvatske, sopranistica Tanja Ruždjak iz Hrvatske i violončelist Endre Ferenc Stankowsky iz Mađarske.

SGJ logoKoncerti  odabranih natjecatelja bit će održani tijekom ovogodišnje 41. Samoborske glazbene jeseni i to 26. i 27. rujna u Galeriji Prica u Samoboru, a  završna večer 13. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić i proglašenje pobjednika uz Cantus Ansambl bit će 28. rujna u Franjevačkoj crkvi u Samoboru s početkom u 20 sati.

Organizator je i ove je godine osigurao vrijedne nagrade. Dobitniku Nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost pripast će novčana nagrada u brutto iznosu 15.000 kuna, koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, Osorske glazbene večeri, Festival sv. Marka i koncert u ciklusu Cantus Ansambla (2017/2018), kao i nova kompozicija za pobjednika natjecanja i Cantus Ansambl, koju će prema narudžbi SGJ napisati Davorin Kempf, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2017. Bit će dodijeljena i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, uz novčanu nagradu u brutto iznosu od 7.500 kuna i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2017. godine.

            Pokrovitelji Natjecanja su Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture. Ovogodišnja 41. Samoborska glazbena jesen održava se od 18. rujna do 4. listopada, a više informacija dostupno je na www.samobor-festival.com.